Guylian op Wereld Chocolade Dag
Op 7 juli vieren we Wereld Chocolade Dag, het perfecte excuus om jezelf te verwennen met de chocolade Zeevruchten van Guylian. Als toonaangevend merk begrijpt Guylian de verantwoordelijkheid om niet alleen heerlijke chocolade te produceren, maar ook een positieve impact te hebben op het milieu en de gemeenschappen die betrokken zijn bij de productie van chocolade. Wist je dat Guylian het grootste Belgische Fairtrade A-merk van chocolade is?
100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong, 100% Fairtrade, 100% recycleerbaar. In 2022 maakte Guylian de switch naar 100% Fairtrade en maakte zo de duurzame keuze. Dankzij deze moedige stap ging er in 2022 alleen al 438 000 euro aan Fairtrade premie naar West-Afrikaanse cacaoboeren en hun coöperatieven in de aanvoerketen van Guylian.
“We hebben duurzaamheid hoog op onze agenda gezet”, aldus Guylian’s CEO Tom Snick. “Guylian kiest bewust voor een pioniersrol door volledig in te zetten op duurzaamheid op het gebied van Fairtrade, grondstoffen, verpakking en CO2-uitstoot. Ons engagement blijkt duidelijk uit het feit dat we niet één lijn aanbieden onder deze voorwaarden, maar wel heel ons gamma.”
Alle verpakkingen zijn volledig recycleerbaar. Guylian zoekt ook naar manieren om het gebruik van papier en plastiek verder te verminderen. Sinds begin 2022 is de productiesite in Sint-Niklaas bovendien volledig klimaatneutraal, wat betekent dat de CO2-uitstoot tot het laagst mogelijke niveau is teruggebracht en alle andere emissies worden gecompenseerd. Tot slot wordt er sinds 2018 geen palmolie en soja meer gebruikt in het productieproces om ontbossing tegen te gaan.
Guy + Liliane – sinds 1958
Guy Foubert, geboren in 1938 in Sint-Niklaas, was een gepassioneerde Belgische chocolatier. Wanneer Guy en zijn verloofde Liliane terugkeren na een ontspannende vakantie aan de Belgische kust, kwamen ze op het idee om een souvenir in chocolade te maken. Hier begint het verhaal van Guylian’s iconische chocolade Zeevruchten. Liliane ontwerpt zorgvuldig de 11 unieke vormen en de marbrering in witte, melk en donkere chocolade van de Zeevruchten, terwijl Guy zich volledig toelegt op de hazelnootpraliné vulling, die vandaag deel uitmaakt van het DNA van het merk. Wanneer Guy in 1958 met Liliane trouwt, vereeuwigen ze hun liefde en passie voor chocolade door hun voornamen samen te voegen tot Guylian; een nieuw chocolademerk is geboren.
Iconische zeevruchten: Original én Dark Praliné : Original Praliné Seashells – 250 gr De iconische zeevruchten van Guylian vormen het perfecte geschenk voor elke gelegenheid, het hele jaar door. Elke zeevrucht is een klein kunstwerkje dankzij de 3-kleurige chocolade marbrering van witte, melk en pure chocolade.
Nieuw & intens onweerstaanbaar: Dark Praliné Seashells — 225 gr – De Dark Praliné Seashells zijn een intense variant op het klassieke recept. Verwen jezelf met de intens onweerstaanbare chocolade Zeevruchten, gevuld met donkere pralinévulling, gemaakt van geroosterde hazelnoten en omhuld met 72% donkere Belgische chocolade.
Wist je dat
- De beroemde hazelnootpraliné vulling tot op vandaag in-house gemaakt wordt op ambachtelijke wijze in koperen ketels, volgens het originele recept van Guylian’s oprichter, Guy Foubert?
- De blauwgroene kleur van de verpakking verwijst naar de Noordzee – waar de oprichters in 1958 hun inspiratie opdeden voor hun iconische chocolade Zeevruchten?
- De staart van het chocolade zeepaardje in de andere richting krult? Zo kan je het authentieke Guylian zeepaardje herkennen.
- Theobroma Cacao, de fruitboom die cacaobonen voortbrengt, letterlijk “voedsel van de goden” betekent?
- Chocolade ruiken de thèta-hersengolven verhoogt, wat ontspanning opwekt? Thèta-hersengolven zijn aanwezig wanneer je creatief bezig bent. Ze komen ook vaak voor tijdens REM slaap, de fase tijdens slaap waarin je droomt.
- Chocolade een enzym bevat genaamd fenylethylamine? Dat enzym maakt gelukshormonen vrij en voelt aan als verliefdheid.
- Er heel wat gezondheidsvoordelen zijn van chocolade? Het bevat meer antioxidanten dan groene thee.
- Er meer dan 600 smaakstoffen zitten in chocolade, tegenover 200 in rode wijn?
Guylian tipt: 2 recepten met chocolade als middelpunt : IRISH CREAM TIRAMISU – CHOCOLADE IJS