Heimtextiel Summer special 2022

Unieke eenmalige zomereditie voor wereldwijde textielvakbeurs in Frankfurt. Heimtextil zal van 21 t.e.m. 24 juni 2022 als een eenmalige zomereditie worden gehouden met niet meer dan 800 aangekondigde exposanten en een hoge internationale deelname uit 47 landen.

Zowel de internationale volumebranche als de detailhandel staan centraal tijdens de zomereditie. Op de detailhandel gerichte aanbieders kunnen vooraf gericht worden gevonden via de exposantenzoeker.

Exposanten met innovatieve textieloplossingen op het gebied van contracttextiel laten in de zomer ook hun nieuwe producten zien. Vanaf 21 juni vinden de Interior Architecture Hospitality TOURS” plaats – samengesteld door het tijdschrift AIT, de vereniging van binnenhuisarchitecten bdia en het World-Architects network.

Duurzaamheid – Trends

De Heimtextil Trends “Next Horizons” heeft deze zomer dan weer een duidelijke focus op duurzaamheid en het behoud van hulpbronnen – in het midden van het beursterrein in hal 4.0. De indeling van het gebied is gebaseerd op het Material Manifesto: lokale hulpbronnen, milieuvriendelijke of geleende materialen zullen worden gebruikt voor de vormgeving van de stands.

Bezoekers kunnen inspirerende kleur- en materiaalensceneringen, curatieve exposantententoonstellingen, lezingen en doe-activiteiten verwachten. In de nieuwste aflevering van de Heimtextil podcast bekijkt curator Anja Bisgard Gaede de trends ook eens vanuit een heel bijzondere invalshoek en geeft ze detailhandelaren praktische basiskennis voor hun bezoek aan het trendgebied.

Sleep & More

Verder biedt de “Heimtextil Conference Sleep & More” in hal 3.0 vertegenwoordigers van de beddenvakhandel, milieubewuste detailhandelaren en besluitvormers uit de hotelbranche, een eersteklas sprekersprogramma met o.a. de nieuwste bevindingen op het gebied van slaaponderzoek, tracking technologie en duurzaamheid in de hotelbranche.

VRIJE TOEGANG: Tot slot nog een leuk nieuwtje! De Heimtextil Summer Special 2022 bezoeken zal mogelijk zijn zonder capaciteits- en toegangsbeperkingen en dus ook zonder bewijs van inenting of andere beperkingen zoals mondmasksers. Hygiënemaat-regelen zoals online-ticketing, toevoer van frisse lucht, royale halindeling en intensieve schoonmaak-processen zullen ook in de toekomst worden toegepast.

Green Tours

Een ander hoogtepunt zijn de Green Tours van een uur naar geselecteerde exposanten, waarbij de nieuwste ontwikkelingen in het groene segment worden toegelicht. In de Green Village in hal 3.0. exposeren experts voor duurzame textielcertificering, waaronder de Blauwe Engel of de Groene Knoop. Exposanten met duurzame producten zijn online te vinden via ‘search’.

Ter plaatse worden hun stands gemarkeerd met een blad. Het gemeenschappelijke doel van de samenwerking met internationale partners is een grotere zichtbaarheid van de SDG’s op Heimtextil