Hennessy 250 cocktails

In 2015 viert Hennessy de 250e verjaardag van een buitengewoon avontuur. Speciaal voor deze gelegenheid stelt het Huis twee originele cocktailcreaties voor op basis van Hennessy Fine de Cognac en Hennessy Very Special. De mixologen van Hennessy gingen op zoek naar verrassende combinaties en gaven de grote klassiekers een nieuwe twist.

Cocktail op basis van Hennessy Fine de Cognac: Apricot Sour: 5 cl Hennessy Fine de Cognac, 1 cl abrikozenroomlikeur, 2 cl limoensap, 2 scheutjes Cardamom Bitters. Vul een ‘old fashioned’-glas met ijsblokjes. Voeg alle ingrediënten toe. Werk af met een stukje citroenschil.

Hennessy Fine de Cognac: De eaux-de-vie in Fine de Cognac zijn bijzonder zuiver en worden geselecteerd voor hun bloemrijke, fruitige aroma’s. Meteen na de distillatie worden ze overgebracht naar de Hennessy-kelders. Daar worden ze bewaard in tien jaar oude eiken vaten, waarin al drie of vier generaties eaux-de-vie werden gerijpt. De jongere eaux-de-vie onthullen noten van witte grapefruit en oranjebloesem, voor een extra vleugje pit en vitaliteit. De rijpere eaux-de-vie benadrukken dan weer de verfijnde structuur en het volle, zachte karakter. Een zorgvuldige selectie, een nauwkeurig gecontroleerd rijpingsproces en een subtiele mengeling door de Master Blender en het Hennessy Tasting Committee: dat zijn de succesingrediënten van deze unieke en originele Fine de Cognac.

Cocktail op basis van Hennessy Very Special: Dark&Smoky. 5 cl Hennessy Very Special, 2 scheutjes Peychaud’s Bitters en 1 cl rietsuikersiroop. Vul een ‘old fashioned’-glas met ijsblokjes. Voeg alle ingrediënten toe en roer met een cocktaillepel. Garneer met een brede limoenschil. Rook het glas met een rookpistool (bij voorkeur met appelhout).

Hennessy Very Special: Hennessy Very Special, een absolute referentie in de kunst van het blenden, is op en – top Hennessy. De unieke stijl maakt Hennessy Very Special tot het moderne broertje van de originele Hennessy Three Star. Deze cognac wordt wereldwijd geroemd om zijn kwaliteit en is veruit de populairste variant. Met zijn combinatie van warme en volle smaken doorstaat Hennessy Very Special de tand des tijds en verovert hij keer op keer het hart van kenners op zoek naar een bijzonder moment. Hennessy Very Special doorloopt een veeleisend creatieproces, maar is een onbetwiste streling voor de tong en weet jaar na jaar zijn ongeëvenaarde stijl te vrijwaren. Het gedurfde karakter van Very Special weerspiegelt het vakmanschap van Hennessy en is het resultaat van een nauwkeurige selectie met de meest expressieve en opvallendste eaux-de-vie. Nadat de eaux-de-vie verschillende jaren hebben gerijpt in Franse eiken vaten worden ze gemengd volgens het vakmanschap en de consistentie die zo kenmerkend zijn voor het Huis Hennessy.