Herbronnen in Parkhotel Mondschein

Van de gebroeders Dissertori uit Zuid-Tirol komt Parkhotel Mondschein, een historische oase die nieuw leven is ingeblazen. Na uitgebreide renovaties is het hotel in mei 2022 heropend met een fris interieurontwerp dat de gastenaccommodaties verenigt met een iconische bar en een serene wellness-studio – dit alles omringd door een stadspark en de Italiaanse Alpen.

Met de Zuid-Tiroolse eigendommen 1477 Reichhalter, Villa Arnica en Hotel Schwarzschmied onder hun riem, zijn Klaus en Moritz Dissertori bekend geworden voor eigendommen met uitzonderlijke gastronomische en gastervaringen in de nabijheid van de Dolomieten – en hun nieuwste eigendom, Parkhotel Mondschein, is geen uitzondering. Gelegen in het centrum van Bolzano, benadrukt het pand zijn geschiedenis met updates om aan de moderne tijd te voldoen. Het oudste deel van het gebouw dateert uit 1320 en bij de renovatie door Studio Biquadra zijn originele kenmerken bewaard gebleven, zoals stenen trappen, brede gangen, hoge plafonds en stucdecoraties. Maar deze eeuwenoude kenmerken worden aangevuld met eigentijdse statements, zoals lampen van Hay en kunstwerken op locatie. Witte luiken en Art Nouveau balkons die oprijzen uit een okerkleurige, met klimop begroeide gevel maken plaats voor op maat gemaakte meubels en pluche stoffen van Casamanche, Dedar, en Pierre Frey. Parkhotel Mondschein is in de kern een tijdloos toevluchtsoord voor zowel lokale bewoners als bezoekers.

Het kleurenpalet van het hele pand wordt bepaald door groen, grijs en bruin, een weerspiegeling van de bergachtige achtergrond en de locatie in een stadspark. In de 70 kamers en 6 suites, zijn deze kleuren prominent aanwezig in gerenoveerde eiken vloeren, muren geschilderd in lichte olijf tinten, en op maat gemaakte notenhouten kasten en bureaus. Minimalisme en een subtiele elegantie komen tot uiting in het gebruik van deze hoogwaardige materialen, evenals Simmons-bedden, AKOG-badjassen en Susanne Kaufmann-toiletartikelen. Bovendien krijgen gasten yogamatten die ze tijdens hun verblijf kunnen gebruiken en zijn de kamers uitgerust met inspirerende boekencollecties en unieke kunstwerken.

Een ontspannen verfijning is ook te vinden in Luna Bar, geliefd bij zowel stadsbewoners als gasten. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat biedt het á la carte ontbijtmenu alles van de beste Italiaanse koffie en klassiek briochegebak tot stevige eggs Benedict en lichte yoghurtbowls met vers fruit. De hele dag door en ook ‘s avonds is er een snackmenu met regionale hapjes, zoals een selectie Zuid-Tiroolse kazen of burrata met prosciutto crudo, en drankjes zoals huisgemaakte frisdrank, klassieke cocktails, Zuid-Tiroolse natuurwijnen en verkwikkende smoothies. Met de nadruk op duurzame eetpraktijken, worden taarten en siropen intern gemaakt, terwijl brood en gebak uit de bakkerij naast de deur komen. Al het andere – van de koffie, thee en sappen tot de eieren en jams – is afkomstig van kleine regionale producenten.

Nieuw in het hotel is de Body & Mind Studio, die een zinvol en mindful bewegings- en ontspanningsprogramma biedt voor zowel hotelgasten als het publiek. Met een holistische benadering van welzijn, zijn de lessen gericht op het ontspannen en regenereren van lichaam en geest. Naast deze mindful lessen zijn er een volledig uitgeruste fitnessruimte en een espenhouten sauna.

Bolzano, de hoofdstad van Zuid-Tirol, in Noord-Italië, staat bekend als toegangspoort tot de Dolomieten in de Italiaanse Alpen. Culturele hoogtepunten in Bolzano zijn onder meer het Zuid-Tirools Archeologisch Museum, de Duomo di Bolzano, die dateert uit de vierde eeuw, en Museion, een museum gewijd aan de moderne en hedendaagse kunst van Bolzano. Parkhotel Mondschein ligt op loopafstand van het treinstation van Bolzano, en de stad heeft onlangs ook een eigen luchthaven geopend. Andere luchthavens in de buurt zijn Innsbruck, Verona, Bergamo en Milaan.