Olivier le Petit Bistro : Pillows Grand Boutique hotel Reylof – Gent

In het Pillows Grand Boutique Hotel Gent, draait het, net als in de andere Pillows vestigingen, allemaal om genieten. Het hotel is gehuisvest in het imposante herenhuis dat baron Olivier de Reylof in 1724 liet bouwen. Hoewel hij er voornamelijk gedichten schreef, genieten de huidige gasten er vooral van zorgeloze nachten en culinaire geneugten. De centrale ligging – op een steenworp van het historische stadscentrum van Gent – laat gasten toe om de stad in te trekken. Het grote aanbod aan mogelijkheden binnenin het hotel maakt dat ze er ook voor kunnen kiezen om binnenshuis te blijven om zich te goed te doen aan het moois en lekkers dat het hotel zelf te bieden heeft.

Olivier Le Petit Bistro is het gloednieuwe concept dat in het hotel is ontwikkeld. De bistro brengt hulde aan dichter en baron Olivier de Reylof. Gevestigd in zijn voormalige 17e eeuwse herenhuis is het een easy-going en elegante plek waar de grote raampartijen en betoverende lichtinval ervoor zorgen dat het hier elke dag lente is. In de bistro zullen gasten kunnen genieten van een eenvoudige maar smaakvolle keuken, met respect voor de seizoengebondenheid van de producten. Het menu leunt dicht aan bij de Franse keuken en kan evenwel verrassen met enkele internationale klassiekers.

“De introductie van dit nieuwe concept zorgt ervoor dat onze gasten keuzemogelijkheden krijgen. Dankzij de bistro kunnen zij zowel ‘s middags als ‘s avonds bij ons terecht voor een heerlijke maaltijd. Met Olivier Le Petit Bistro kiezen we bewust voor een toegankelijk concept, terwijl we met LOF Restaurant steevast inzetten op fine-dining.” — Marcel Reijnen, Hotel Manager bij Pillows Grand Boutique Hotel Reylof.

De keuken van Olivier le Petit Bistro staat onder leiding van Alejandro Mirrales Cabrera die er een alledaagse en lekkere bistrokeuken aanbiedt gestoeld op verse seizoenproducten en regionale ingrediënten, dit als onderdeel van het globale gastronomische concept van het hotel. Dit concept wordt uitgetekend door de chef van het LOF-restaurant Hannes Vandebotermet. Het gastronomische accent van het LOF restaurant stoelt op al het moois uit de Noordzee. Hannes tekent bovendien voor de culinaire inspiratie van het LOF café en The Living Bar. Het culinaire brein van het Pillows Grand Boutique Hotel Reylof barst van de ambitie. “Iedere dag wil ik met LOF Restaurant de beste zijn. Het is mijn doel om het restaurant op de culinaire kaart te krijgen in Gent en daarbuiten.” Met LOF Restaurant heeft Hannes het in de top 3 van restaurants in Gent geschopt en behaalde hij een score van 13/20 en een koksmuts in de meest recente Gault&Millau-gids.

Olivier le Petit Bistro is alleszins een frisse en moderne locatie, prachtig ingericht met mooi aangrenzend terras dat deel uitmaakt van de gezellige binnentuin. Grote lampen, sierheesters en muurbanken zorgen voor de nodige privacy. Keurig voorgedekte tafeltjes met kleurrijke bordjes en set met olijfolie, peper en zout ronden het geheel af. Le Petit Bistro betreden vanuit een prachtige wit marmeren gang is terechtkomen in een oase van rust waar je bovendien wordt opgewacht door bijzonder vriendelijk personeel.

Olivier le Petit Bistro serveert geen indrukwekkende maar wel een zorgvuldig opgestelde kaart met appetizers, voorgerechten, hoofdgerechten en desserts die je so wie so voor keuzeproblemen stelt. Wij opteerden bij onze degustatie voor oesters en een vol au vent met kalfszwezeriken.

De mooie grote en vlezige, lekker zilte oesters, werden getooid met een kaviaar van komkommer en als extraatje een pittige ijskoude granité van komkommer . Vergezeld van een witte Just fuck good white van Neleman, Spanje, groeide het voorgerecht uit tot een onbetwistbare smaakmaker.

De traditionele vol au vent kreeg een extra kransje kippenwit en kransje smaakvolle blokjes kalfszwezeriken, succulent, mooi krokant en licht pittig. De gemengde sla kreeg kruidige olijfolie als basis en het gezelschap van azijnmayonaise, mayonaise en een luchtige mousseline. Een onbetwistbare weelde met als eindtoets een kom goudgele; krokante en lekkere frietjes. Globaal een erg grote portie die smulpapen beslist verwent. Het hoofdgerecht werd ondersteund door een donkerrode aangename Santa Julia, Malbec reserva van Zuccadi uit Mendoza. Verwennerij ten top. Als afsluiter een geurige mokka met garnituur.

Culinaire commentaren:

Tasted4you: 4 minutes – gezellige en moderne oase met leuk terras en binnentuin – smaakvolle gerechten met verse ingrediënten en natuurlijke aroma’s – attent en vriendelijk personeel – herenhuis uit 724 getransformeerd tot boetiekhotel – aanrader voor fijnproevers die in de Gentse binnenstad op zoek zijn naar een gezellige culinaire pleisterplaats ver van alle drukte.

Pillows Hotels biedt u het gevoel thuis te zijn op bijzondere bestemmingen in Nederland en België. De collectie bestaat uit luxe boutique hotels, city hotels, charmehotels en grand hotels. Verschillend in prijsstelling maar met hetzelfde gevoel van comfort, charme, inspiratie en aandacht voor de gasten. De hoog aangeschreven restaurants binnen de Pillows groep zijn bekroond met diverse awards zoals Michelin en Gault&Millau.

Pillows Grand Boutique Hotel Reylof – pillowshotels.com/ghent/ – Hoogstraat 36 – 9000 Gent