Het beste van België en Ierland verenigt in een exclusief bier

Timmermans en Guinness slaan de handen in elkaar voor de creatie van een uniek brouwsel! Wanneer twee iconische brouwerijen – Timmermans en Guinness – besluiten om hun naam aan elkaar te verbinden en 5 eeuwen geschiedenis en vakmanschap te delen, kan dat niet anders dan een uitzonderlijk bier opleveren!

Een Belgo-Iers verhaal

Timmermans ontstond in 1702 en is de oudste nog actieve lambiekbrouwerij ter wereld. Ze werd beroemd met haar bieren van spontane gisting zoals oude gueuze, faro of haar meermaals bekroonde kriekbieren.

Enkele decennia later, in 1759 om precies te zijn, opende Guinness de deuren. Naast haar bekendheid omwille van haar originele en creatieve communicatie, groeide Guinness uit tot één van de grootste brouwerijen in Europa. Haar bekende stout, met bijna zwarte kleur en romige schuimkraag, wordt in de hele wereld gedronken.

De twee Huizen bundelden hun krachten voor de creatie van een authentieke en artisanale cuvée. Timmermans en Guinness blijven zichzelf continu vernieuwen om aan de steeds hogere verwachtingen van de consumenten te voldoen, en streven voortdurend naar nieuwe smaakervaringen.

Anthony Martin, CEO van John Martin: « Mijn overgrootvader had de eer om de eerste officiële invoerder van Guinness in België te worden. Meer dan een eeuw later zijn we niet enkel trots omdat we dit nog steeds zijn, maar ook omdat we deze rol verder ontwikkeld hebben. Het ‘smaakhuwelijk’ tussen deze twee iconische brouwerijen – Timmermans en Guinness – is dan ook heel belangrijk voor ons.

Dit symboliseert een samengaan van het hart en van smaken. Dit gaat veel verder dan een louter commerciële relatie tussen onze twee huizen. Het nieuwe bier brengt tot uiting wat we altijd gewild hebben: ons vakmanschap delen, terwijl we blijven innoveren om aan de verwachtingen van onze klanten te voldoen ».

! Limited Edition ! Dit vernieuwende bier maakt komaf met vaste gewoontes!

Guinness en Timmermans hebben een buitengewone blend gecreëerd op basis van 3 unieke bieren: de Guinness Special Export (exclusief gebrouwen voor John Martin’s sinds 1944), de West Indies Porter (recept daterend uit 1801) en Timmermans Oude Kriek. Dit nieuwe smakelijke bier, ontwikkeld door Masters Brewers Willem Van Herreweghen en Peter Simpson, biedt een verfijnd samenspel van de geroosterde gerst van de stout en de kersen van de Lambiek die het geheel een zure toets geven.

Het bier zal verkrijgbaar zijn in flessen van 75cl en van het vat op een aantal plaatsen. Het is vanaf nu ook online beschikbaar zijn via www.brtimmermans.be Maar haast u, er worden slechts 2.000 flessen te koop aangeboden!

Meer dan 100 jaar geleden opgericht in Antwerpen – in 1909 – is de John Martin brouwerij beroemd voor het feit dat ze begin vorige eeuw, de Ierse Guinness bij ons invoerde. In 1944 startte de brouwerij met haar eigen versie van de Guinness pure malt, de beroemde GXS, uitsluitend gebrouwen voor de Belgen! We kunnen ook niet om de iconische producten zoals Scotch Gordon en Martin’s Pale Ale heen. Op dit moment is Anthony, de kleinzoon van John Martin, nog steeds de oudste Guinness distributeur in de wereld. De brouwerij, die haar faam dankt aan de rijke selectie van ambachtelijke bieren in de geschiedenis zoals Gordon Finest Beers, Martin’s IPA, Waterloo, Bourgogne des Flandres, en Timmermans, realiseert een jaarlijkse omzet van € 50 miljoen en een volume van 250.000 hectoliter. Verschillende ambachtelijke brouwerijen maken intussen deel uit van de groep: brouwerij Timmermans in Itterbeek (de oudste brouwerij van lambiek in de wereld), de romantische brouwerij Bourgogne des Flandres in het hart van Brugge, en de boerderij-brouwerij Mont-St-Jean in Waterloo. Die laatste, gelegen op het befaamde slagveld, produceert ook gin en whiskey in haar nieuwe distilleerderij.