Het WOLF menu: Friterie 140 degrès

De nieuwste creatie van Food Market Brussel is een gastronomische friterie ‘140 degrès’ gesigneerd door Malory Gabsi en Adrien Cachot van Top Chef.  Dit nieuwe concept waarbij vanzelfsprekend dagverse producten centraal staan vond een onderkomen in de ‘lounge’ van Wolf. Ditmaal niet in de ruime inkomhal die volledig door de andere restaurants wordt ingepalmd, maat netjes en rustig achteraan.

De inrichting is ook totaal verschillend, geen grote rafels maar wel een eerder ‘normaal’ restaurant met zelfs een aantal gezellige lage tafeltjes en zetels. Genieten en verrassen blijft ook voor 140 degrès het motto en de bedoeling.

Ook hier is het menu veelzijdig met tal van moderne hoogstandjes en hedendaagse creaties waarbij de inventiviteit van het moment een doorslaggevende rol blijft spelen. In deze ‘friterie’ staan vanzelfsprekend de traditionele frietjes met smeuïge en lekkere sausjes op het menu. De smaakpapillen worden andermaal verrast en de smaken vormen een mooie aanvulling op het wereldwijde aanbod dat Wolf uitstraalt.

Het menu van Food Market gooit een leuke knipoog naar de Aziatische keuken met HANOI STATION * vietnamese : De Noord-Vietnamese keuken van Hai Thu is niet alleen een straatkeuken met de beroemde Pho, de soep waarvan hèt recept niet bestaat. Een Pho staat voor een orale traditie en een bouillon waarvan duizenden versies sudderen. KNEES TO CHIN * asian : Hier krijg je heerlijke verse en smakelijke lenterolletjes. De rijstvellen zijn lactosevrij en hebben een zeer laag glutengehalte. De recepten halen hun inspiratie uit de seizoenen en bieden een fusie van smaken uit Azië en van bij ons. BOLLYFOOD STORIES * indian : Een origineel palet van smaken, geuren en kleuren. Van street food tot de Bombay-keuken met zeldzame kruiden en naan, het traditionele brood uit de tandoor (kleioven). POKE CLUB * sushi : Al het beste van traditionele sushi, maar ook maki, california rolls, domburi, gyoza en shasimi voor een reis naar het land van de rijzende zon.

De keuken van de Middellandse zee vinden we o.m. terug bij IDEA * greek : De zon op je bord met de traditionele Griekse gerechten, in een nieuw creatief jasje van smaak, geuren en kleuren. MY TANNOUR * syrian-lebanese : Georges, een Syriër die zijn opleiding kreeg bij Bouchery en Comme chez soi, biedt met zijn team traditionele broden gekookt boven een houtvuur, met als garnering vlees (rundvlees, kip, falafel, …), sodjoks (kleine worstjes) gekookt op lage temperatuur met groenten en verse, eigenbereide sauzen.  LA PIOLA * pizza & pasta : De Calabrische broers Leone staan aan het roer van La Piola en werden 36ste in de ranglijst van de 50 beste pizzeria’s in Europa. Verse en nobele ingrediënten, biologische bloem, stracciatella (gebakken mozzarella en room), San Marzano-tomaten, salami uit Napels, pittige oliën met kruiden uit de tuin van ‘la mama’ en gebakken op 450°C in een traditionele oven.  En de pasta krijg je al dente met bv. mozzarella in al haar vormen. Van de burrata tot de stracciatella via de bufala in DOP. TAPERO * tapas & bread : Bij Tapero kies je een bord met kazen, ham, worstjes, maar ook hummus die je combineert met dynamische bio- en natuurwijnen voor een smakelijk en gastronomisch hapje.

Een oversteek naar Afrika brengt ons bij TOUKOUL TOGO * ethiopian : een grote schotel midden op tafel, is het motto bij Toukoul. De injera, een pannenkoekachtig brood gemaakt van teff (gierst), doet tegelijk dienst als bord en als bestek. Met een reeks typische ingrediënten: vlees, groentesauzen, kruiden… ben je klaar voor een reis door Afrika. Met LES SUPER FILLES DU TRAM * burgers maken we de oversteek van de oceaan. Andrean is een Canadees en kent dus iets van hamburgers. Hij zorgt voor R&R recepten met guacamole, de ‘Gudule’ (zijn knipoog naar de St. Goedelekathedraal) met gorgonzola en walnoten. En natuurlijk de klassieke fiere frieten of die van zoete aardappelen.

Dichter bij huis vinden we DIERENDONCK * meat : De ster van de slagers die het rode runderras uit de Westhoek weer op de kaart zette. Hij kweekt de runderen zelf en verwerkt het vlees met zorg en liefde in tartaar, in gerijpte steak, in cote à l’os. Maar ook spek gekookt in hooi en toffe en bijna vergeten klassiekers zoals mergpijp. LE COMPTOIR DU CRABE * fish & shell : Het restaurant Le Crab Fantôme zal je verblijden met kroketten, vis en friet… maar ook verse Bretoense oesters, kreeften, mosselen en dit alles op het ruisende ritme van de getijden en de seizoenen. LA TABLE DU MARCHE * organic & local : Henri Depiesse is een kok die van de terroir houdt en de voorkeur geeft aan de korte keten. Bij WOLF is dit wel erg kort omdat hij uitsluitend kookt met de producten die hij vindt in The Food Hub.

LES FILLES * urban bowls : De keuken van Les Filles gebruikt het beste van de natuur en de kennis van de ambachtslui. Je geniet van eenvoudige, subtiele en heerlijk gezonde gerechten. Een uniek menu dat dagelijks verandert, volgens de markt, seizoenen en inspiratie van het moment. VINCENT DENIS * desserts: Vincent Denis werkte in verschillende sterrenzaken en won enkele belangrijke wedstrijden. In 2014 werd hij verkozen tot ‘Eerste kok van België’ en nam hij vervolgens deel aan de wedstrijd ‘Patissier van het jaar’ in Australië, waar hij de prijs in de categorie ‘Taart’ in de wacht sleepte. In de jury zaten toen enkele van ‘s werelds grootste patissiers zoals Christophe Michalak, Antonio Bachour en Jordi Roca. GAUFRES& WAFFLES * sweet & salty : Een absolute en bewuste asluiter, een eerbetoon aan de Brusselse wafel. De originaliteit en een van de meest bekende en gesmaakte gastronomische rijkdommen van de Brusselse cultuur, de Brusselse wafel, is hier ook in ‘zoute’ versie te verkrijgen. Elk recept is bedacht door meesterchef Yves Mattagne (Sea Grill**), die zijn passie en kennis uitleefde in de uitwerking van het menu.

Practicals : WOLF – 50 Wolvengracht – 1000 Brussels  – OPEN > 7/7 – 365/365 www.WOLF.brussels