Hilton kondigt plannen aan voor schitterend strandhotel in Odessa

Hilton heeft een franchiseovereenkomst getekend met Gefest Group, een van de grootste vastgoedontwikkelaars in de Odessa-regio, voor de bouw van een nieuw resort met 145 kamers aan het strand in de populaire havenstad Odessa, Oekraïne. Het hotel, dat in het voorjaar van 2025 moet opengaan, zal worden beheerd door het op Cyprus gevestigde Millennium Hospitality en zal in de buurt van het beroemde uitgaansgebied Arcadia liggen.

In de afgelopen jaren heeft Odessa de toon gezet voor de groeiende toeristische industrie van Oekraïne. Zowel binnenlandse reizigers uit Oekraïne als internationale bezoekers uit Europa, Noord-Amerika en Centraal-Azië kiezen voor de havenstad Odessa vanwege de 19e-eeuwse architectuur, de energieke cultuur en de prachtige stranden aan de Zwarte Zee.  Odessa is het grootste handelscentrum in het Gemenebest van Onafhankelijke Staten en zijn positie als commercieel centrum betekent dat zakenreizen ook een belangrijke motor zijn voor de groei van de stad.

De inrichting van het hotel en de gastenkamers, verspreid over twee gebouwen, is geïnspireerd op de natuurlijke omgeving. De neutrale zandtinten en ruwe texturen van de prachtige kustlijn van Odessa zijn terug te vinden in het interieur van het hotel.  Met twee zwembaden – een binnenzwembad en een zwembad op het dak – met een prachtig uitzicht op de kust, biedt het nieuw gebouwde hotel ook directe toegang tot de fijne zandstranden van Odessa. Gasten kunnen kiezen uit vier restaurants en bars, waarvan er twee aan het strand liggen. Het hotel krijgt ook een volledige verdieping als conferentiecentrum met een geschatte totale oppervlakte van 800 m2, waaronder een balzaal van 300 m2, een executive verdieping met een executive lounge op het dak en een wellnesscentrum van 600 m2 met een verwarmd zwembad, fitnessruimte, schoonheidssalon en andere ontspanningsfaciliteiten.

Hilton Odessa ligt op korte loopafstand van de populaire badplaats Arcadia, waar het Arcadia-strand en het amusementscomplex met vele restaurants, bars en nachtclubs liggen. Verder noordwaarts langs de kust vinden bezoekers de botanische tuin van de Odessa State University, en verschillende ongerepte stranden langs de Zwarte Zeekust, die gemakkelijk bereikbaar zijn via de gezondheidsroute van de stad. Het stadscentrum ligt op minder dan 15 minuten met de auto op een afstand van slechts 6 km, hier vinden toeristen de wereldberoemde Potemkin Trappen en de Vorontsov Vuurtoren.