InterContinental Hotels & resort breidt Spaanse portfolio uit

Opening van InterContinental Barcelona. s Werelds eerste en grootste luxe hotelmerk, InterContinental Hotels & Resorts, kondigt de opening aan van InterContinental Barcelona, het eerste luxe hotel dat dit jaar in Barcelona wordt geopend, gelegen in het hart van de wijk Montjuïc. Montjuïc, gelegen ten zuidwesten van de stad, is een schilderachtige heuvel die uitkijkt over de haven en een prachtig uitzicht biedt over Barcelona. De rijke invloed van de Joodse wortels van de stad is overal te zien in deze bloeiende, culturele bestemming voor bezoekers van over de hele wereld, compleet met nationale schatten zoals het Palau Nacional, een iconisch paleis gebouwd in 1929 dat nu het Nationaal Museum van Catalaanse Kunst huisvest.

Geïnspireerd door de Middellandse Zee en de opvallende architectuur waar de stad beroemd om is, bieden de 273 kamers van het InterContinental Barcelona gasten een elegante ruimte met een ongeëvenaard niveau van verfijning. Na een uitgebreide renovatie vinden gasten knipogen naar de rijkdom van een Europese stad gebouwd op unieke Catalaanse cultuur, met inbegrip van het gebruik van natuurlijk hout interieurs met tinten van blauw, oker, en neutrale tinten verweven in het zachte meubilair. InterContinental Barcelona heeft ook een Presidentiële Suite van 180 m² en 17 Junior Suites met een prachtig uitzicht over Barcelona, die de moderne luxe filosofie van het merk belichamen.

Van Michelinster Chefs tot aanstormend talent, InterContinental Hotels & Resorts vertegenwoordigt het beste van internationale en lokale culinaire expertise en InterContinental Barcelona is geen uitzondering. Met drie restaurants en bars in het hotel, kunnen gasten verwachten ondergedompeld te worden in de lokale cultuur met menu’s die verwijzen naar aardse elementen.

Quirat, het hoofdrestaurant van het hotel, zal worden geleid door Victor Torres, de jongste chef-kok in Spanje die een Michelinster heeft gekregen. Quirat, rechtstreeks vertaald naar ‘de meting van zuiverheid onder de elementen die samen de aarde vormen’, zal een speciaal samengesteld menu bieden dat is ontworpen om gasten een unieke ervaring te bieden, afgestemd op de interpretatie van de chef-kok van de aarde. Alle gerechten worden bereid met lokaal ingekochte kwaliteitsingrediënten die seizoensgebonden beschikbaar zijn.

Arrel, het tweede restaurant van InterContinental Barcelona, is ontworpen rond het concept van de wortels als bron van vitaliteit van de aarde en haar producten. Het menu is een eerbetoon aan de nederige wortel als de oorsprong van alle ingrediënten van de aarde en maakt alleen gebruik van seizoensgebonden ingrediënten. Dankzij de open keuken kunnen gasten de chef-koks aan het werk zien terwijl ze genieten van een selectie sharing plates. Voor het ontbijt biedt Arrel de hotelgasten een buffet, terwijl er voor de lunch en het diner een dagelijks vast menu en een klein à la carte menu beschikbaar zijn voor zowel gasten als de lokale bevolking.

De Gebre Cocktail and More bar van het hotel biedt een selectie van klassieke en kenmerkende cocktails, de Boira Coffee Lounge is een geweldige ruimte voor ontspanning op elk moment van de dag, en het 173 Rooftop Terrace heeft een spectaculair 360° uitzicht over heel Barcelona en biedt gasten een seizoensgebonden zwembad.

De Spa, een van de meest ruime spa’s in de stad met een oppervlakte van 1.200m², is een toevluchtsoord voor zowel gasten als de lokale bevolking. Het beschikt over een grote natte ruimte, met een hydrotherapiebad, jets en waterbedden, stoombad, sauna, en een hammam. Er zijn ook zes behandelkamers waar gasten kunnen genieten van therapieën van het bekroonde Spa-merk Natura Bissé.

InterContinental Hotels & Resorts is synoniem geworden met gedurfde ontdekkingen, reizen en culturele ontdekkingen, en heeft de afgelopen 75 jaar pionierswerk verricht op het gebied van luxereizen naar opkomende en geliefde bestemmingen. Dit jaar viert het merk zijn diamanten jubileum en nodigt het gasten uit om het plezier van reizen te vieren en InterContinental hotels en resorts over de hele wereld opnieuw te ontdekken.

Vandaag de dag heeft InterContinental Hotels & Resorts 205 hotels en meer dan 70 die in de komende jaren geopend zullen worden, met de visie om luxereizen naar opkomende en gevestigde bestemmingen te blijven brengen. In de komende maanden opent het merk nieuwe deuren op inspirerende locaties zoals Rome in Italië, Sorrento in Australië, Ras Al Khaimah in de VAE, Kaohsiung in Taiwan, Groot-China, en Appi Kogen in Japan.