Hors-Champs, restaurant Stefan Jacobs levert inspiratie voor eerste bier

Na de opening van zijn restaurant (Hors-Champs) in oktober in de voormalige boerderij van Ernage, lanceert de jonge chef-kok Stefan Jacobs nu zijn gelijknamige bier. Trouw aan zijn principes en zijn streek, creëerde hij samen met brouwerij La Houppe in Namen zijn eerste bier, geïnspireerd door en gemaakt van lokale, met de hand geplukte, planten.

Een bier geïnspireerd door zijn keuken

Hij kondigde het half oktober al aan bij de opening van zijn gloednieuwe restaurant Hors-Champs in Ernage : chef-kok Stefan Jacobs (die zijn eerste ster op 23-jarige leeftijd kreeg) wil voortaan zijn klanten verwennen en tegelijk zelf nog meer plezier beleven aan wat hij het beste doet. In samenwerking met de lokaal gekende brouwerij La Houppe heeft de chef nu een bier bedacht, dat vernoemd werd naar zijn restaurant. “Dit bier omvat eigenlijk mijn visie op het leven en de gastronomie. Authentiek, lokaal, ambachtelijk en gemaakt met mensen die mijn levensfilosofie delen. Ik hoop dat dit in elke slok ook naar voren komt.”, bevestigt Stefan, die niet van plan is om daar te stoppen. Vele andere projecten zoals gastenkamers, evenementen, een kruidenierswinkel, een moestuin,…. zullen van de oude boerderij van Ernage, omgedoopt tot “Hors-Champs”, een plek maken waar gezelligheid voorop staat.

Het eerste « bier van de chef »

Het bier van Hors-Champs, dat voort komt uit de ontmoeting met de brouwerij La Houppe, laat zich ontdekken als een ode aan de met de hand geplukte planten uit de streek, gebrouwen voor fijnproevers die steeds vaker willen genieten van een ambachtelijk kwaliteitsbier tijdens een gastronomische maaltijd.

Dit blonde bier van 6 graden onderscheidt zich door zijn zeer verfrissende groene en kruidige toetsen en het florale aroma van kamille. Het bier is uiteraard verkrijgbaar in het restaurant van Stefan, maar zal ook door brouwerij La Houppe worden verdeeld in verschillende regionale verkooppunten. Onder andere bij Dokir-Mouraux SA, Hallet Vins Drink Shop, Silo – natuurlijke kruidenierszaken, Shopping Village Pall Center, Ca mijote chez le Traiteur Paulus, MATCH Wepion, AD Delhaize Belgrade, AD Delhaize Salzinnes, Wattitude – Food+Fashion+Design made in Wallonia

Hors Champs is de allereerste van een reeks “chefs bieren” die La Houppe in de toekomst wil ontwikkelen, een mooie extra erkenning voor chef Stefan Jacobs.