Hostal La Viuda – Pobra de Trives (Galicië)

Een restaurant dat is ondergebracht in een mooie ruime villa omringd door eeuwenoude bomen, villa die eveneens een onderkomen biedt aan 39 kamers met verzorgde dienstverlening die nog steeds berust op het familiaal karakter van de exploitatie.

De keuken heeft lokale specialiteiten als basisprincipe, bereidingen die evenwel een vleugje moderniteit meekrijgen door toevoeging van exotische kruiden. Deze zorgen voor enkele extra hints hoewel het regionale karakter in de keuken dominant blijft.

Op de kaart een ruime selectie vis- en vleesbereidingen met als absolute blikvanger een selectie desserts die mede de bekendheid van het restaurant uitbouwden. Het restaurant biedt plaats aan een 70-tal personen maar kan door de aanpalende zalen en salons te ontsluiten, zijn capaciteit opvoeren tot 240 personen.

Op ons menu als proevertje een pittige traditionele charcuterieschotel met een mix van varkens en rundcarpaccio’s en salami’s met een leuke kruidenmix. Het brood wordt in de eigen keuken gebakken , blijft mooi krokant en is een aanrader. Volgde een bereiding van vleesbrood met pittig sausje en enkele toetsen van wasabi. Als tussendoortje een stevig warme soep op basis van kool, aardappel en groenten gebundeld dor gul gebruik van vermicelli. Ondanks de zomerse temperaturen wist deze bereiding alle deelnemers te bekoren.

De huisspecialiteit ‘varkenssymfonie’ werd het hoofdgerecht. Een bereiding bestaande uit meerdere soorten kruidige en pittige worsten, varkenspoot, varkensoren en varkensneus. Samen met een uitgebreid assortiment verse groenten een toch ietwat ongewone bereiding die je aanzet tot peuzelen om de delicate stukjes vlees vooralsnog te degusteren. Afsluiter van dienst werd een selectie desserts die de naam van het huis een waardig slot meegaf.

Hostal La Viuda – Rosalia de Castro 17 – 32780 Pobra de Trvies – www.osallaviuda.es

Culinaire commentaren

Tasted4you: 1 minute

accent op regionale specialiteiten

leuke smaakvolle desserts

verrassende bereidingen met leuke smaaktintjes

de varkenssymfonie bekoorde amper