Hotel FRANQ : Q-factor van Antwerpse hostellerie en gastronomie

Het prachtige, luxueuze boetiekhotel FRANQ, tevens het enige Antwerpse Relais & Châteaux hotel, op een steenworp van de Onze Lieve Vrouwkatedraal en de Meir, verrast de bezoekers met een combinatie van charme en hedendaagse urban-chic. General Manager Christel Cabanier gaat er bovendien prat op dat het hotel een sterrenzaak, restaurant FRANQ kan aanbieden, het enige luxehotel in de stad trouwens dat een dergelijk pareltje bezit.

Het prachtige neoclassicitische gebouw dat aan Kipdorp 10 gelegen is, onderging een grondig renovatie in zijn transformatie tot hotel. Daarbij werden de historische, architecturale elementen met de grootst mogelijke zorg gerestaureerd. Om de rijke geschiedenis nog meer eer aan te doen, ontleent FRANQ zijn naam aan de voormalige bestemming van het pand als bank. De kluizen zijn ere hersteld en omgevormd tot een unieke wijnkelder.

Het urban chic design hotel in het kloppend hart van Antwerpen, opende in het najaar 2017 de deuren, en biedt aan alle gasten een high-end service met een persoonlijke, gastvrije benadering. Er zijn 39 kamers met alle faciliteiten die u van een luxueus all-in-one hotel met karakter mag verwachten. Ook voor zakelijke bijeenkomsten heeft hotel Franq een aanbod op maat.

Het hoeft geen betoog, het lidmaatschap van Relais & Châteaux is een absoluut pluspunt om gasten op een aangename manier welkom te heten. Het netwerk “R&C” –Relais & Châteaux- werd opgericht in 1954 en telt vandaag wereldwijd meer dan 580 vestigingen en geldt al decennia als een vaste waarde voor wie op zoek is naar kwaliteit met een ziel. De ‘Maître de Maison’ zoals Relais & Châteaux de managers van de vestigingen die onder haar koepel vallen, noemt, weet maar al te goed wat de keten zo uniek maakt. Geen enkele collectie hotelbedrijven slaagt er zo goed in om haar gasten te verwennen met persoonlijke aandacht, service en topgastronomie, een facet waar meer klanten op zoek naar gaan, een totaalbeleving op topniveau.

Toch wil Christel Cabanier zich niet uitsluitend hechten aan het R&C label dat weliswaar een aantal leuke en interessante items bevat dat de klanten aanspreekt.. Maar hotel FRANQ is aldus zijn general manager ‘meer’ dan enkel R&C. Het bezit een aantal extra specialiteiten o.m. zijn eigen parfumlijn , specialiteiten die toelaten dat het hotel zijn eigenheid en identiteit bewaart waardoor het een veel ruimere naambekendheid meekrijgt.

Hotel FRANQ biedt een rustgevend en verfijnd concept om in hartje Antwerpen te overnachten. De verschillende kamertypes bieden een bad of regendouche, soms beide, producten van The White Company, een king size bed; smart tv, minibar, kluis, Bluetooth geluidsinstallatie, airconditioning. De rustig gelegen Cosy kamers, 17-19 m² zijn ideaal voor de gasten die op zoek zijn naar een huiselijke, warme kamer. De Classic kamer 19 -21 m² bieden ook een schrijftafel eventueel extra lange kingsize bedden en combineren de rustige ligging met een ruime, warme en huiselijke kamer. De Deluxe kamers 25-30 m² hebben een elegante bemeubeling met luxueuze zetels, parket, terwijl de Junior suites 33-37m²  met identiek elegante meubels vooral de gasten aanspreken op zoek naar een warme en royale suite. Hotel FRANQ heeft ook 2 luxueuze suites, ieder met een eigen unieke uitstraling en gelegen op de hoogste verdieping van het hotel. Alle luxe is hier aanwezig met o.m. een extra zithoek. Deze suites bezorgen de gasten een onvergetelijk verblijf in hartje Antwerpen. Alle kamertypes bieden ook wifi aan.

Initieel was het de bedoeling om de achtergelegen woning Den Dooren Boom uit de 16de eeuw te transformeren tot bruidssuite. De strenge restauratievoorschriften en de geklasseerde onderdelen van de woning maakte dit evenwel onmogelijk. Op initiatief van General manager Christel Cabanier wordt het eens per maand omgevormd tot een speakeasy bar waarbij nauwlettend wordt toegezien op het respecteren van alle regels. Een figuurlijke praatbarak in een 400 jaar oude woning kan je niet elke dag beleven.

Hotel FRANQ heeft ook andere faciliteiten om een verblijf aangenaam te maken. De lounge, lobby en het tuinterras bieden de uitgelezen mogelijkheid om te ontspannen met een goed boek of tijdschrift. Sportievelingen vinden er een gym en huurfietsen. Bij Franq is er voor elk verzoek een oplossing op maat.

Hotel FRANQ is rotsvast overtuigd van de waarde van een persoonlijke beleving. Men wil de gasten een stapje voor zijn en hun verwachtingen overtreffen met een oprechte aandacht op maat. Zowel voor, tijdens als na het bezoek en in samenwerking met betrouwbare partners in de stad. Gastvrijheid en servicegerichtheid zitten in het DNA, de medewerkers spelen een essentiële rol in het vertellen van het ‘verhaal’ van het hotel en het neerzetten van een hoog serviceniveau. Ze hebben zichtbaar plezier in het proactief inspelen op de behoeften van de gasten.

Al deze elementen transformeren hotel FRANQ tot de ideale locatie voor VNP’s, very nice people.  Ongeacht of de gasten jong zijn dan wel meer ervaring hebben, er vertoeven voor privédoeleinden of zakelijke afspraken, regionaal of internationaal georiënteerd zijn, Franq biedt een hoog kwaliteitsniveau. Kortom de perfecte keuze en locatie voor een persoonlijk en gastvrije benadering in hartje Antwerpen.

Hotel FRANQ – Kipdorp 10 -12 – 2000 Antwerpen – www.hotelfranq.com