OSAN, nieuwe oogst voor gastronomische alcoholvrije drank

NIEUW – OSAN brengt zijn productie op basis van de oogst van 2022 op de markt. De smaak van Osan is gebaseerd op biologische plantaardige en bloemenproducten; hij varieert dan ook van oogst tot oogst, jaar na jaar. Osan is onderverdeeld in drie smaakfamilies die overeenstemmen met de drie grote wijnfamilies en op dezelfde manier bij gerechten passen: “als een witte, rosé en rode wijn”.

De nieuwe oogst omvat een variant met ijzerkruid en kurkuma die krachtiger smaakt en langer in de mond blijft, een nog smakelijkere, expressievere biet-braambes en de verfijnde combinatie van shiso en basilicum.

DRY JANUARY – Een maand zonder alcohol, dat is de uitdaging die Dry January in januari lanceert: een gezonde uitdaging met verrassende resultaten en een positieve impact op heel wat vlakken.

STORY – Na jaren van onderzoek en testen verwezenlijkt de Belgische tweesterrenchef Sang Hoon Degeimbre (L’Air du Temps) een van zijn dromen en brengt drie heilzame maceraten op de markt: zo kan iedereen met of zonder alcohol delen in de meest exquise tafelgeneugten. Osan is het resultaat van kennis, jarenlange ervaring, de nieuwste trends en de passie van de chef.

Deze 100% natuurlijke alcoholvrije drank wordt gemaakt in België en is ideaal bij de hele maaltijd, van aperitief tot dessert. Zonder alcohol, zonder kleurstoffen, zonder bewaarmiddelen en zonder geraffineerde suiker onderscheidt Osan zich van andere alcoholvrije dranken door zijn unieke productieproces. Alle organoleptische kwaliteiten van de biologische ingrediënten worden via een technologisch proces maximaal benut met een unieke smaakervaring als resultaat.

NIEUWE CONSUMPTIEGEWOONTEN – Volgens onderzoek van Crédoc (het Franse onderzoekscentrum voor analyse en observatie van levensomstandigheden) daalde het alcoholgebruik tussen 2003 en 2016 bij alle leeftijdsgroepen, maar nog meer bij de jongste.

Onderzoek van de IWSR (dat de drankmarkt analyseert) uit 2022 toont dat de toenemende verkoop van nieuwe soorten alcoholvrije dranken niet uitsluitend het gevolg is van mensen die besluiten om helemaal geen alcohol meer te drinken, maar ook te maken heeft met mensen die nieuwe gewoonten willen aannemen (om alcohol bij bepaalde gelegenheden te schrappen: bij de lunch of tijdens eens alcoholvrije maand, bijvoorbeeld).

Wat ook de motivatie is, de meeste mensen lijken het erover eens dat er tijdens het eten best minder alcohol gedronken zou worden. Osan is daarom bijzonder geschikt voor deze gelegenheid, omdat het geen toegevoegde suikers bevat en past bij de smaak van de verschillende gerechten (een beetje zoals wijn). (IWSR 2022)

OSAN – VARIËTEITEN

Drie vertrouwde combinaties: wit, rosé en rood. Ook al benadert de smaak op geen enkele manier de aroma’s van wijn, de drie OSAN-variëteiten zijn vergelijkbaar met de drie wijnfamilies in de manier waarop ze gedronken worden, omdat ze op dezelfde manier bij gerechten passen.

OSAN VC (IJzerkruid – Kurkuma) : combineert de citrusnoten van verbena met de warme, kruidige noten van kurkuma.  “Witte” pairing: voorgerechten, zeevruchten, vis, gevogelte, kaas, gefrituurde gerechten, enz.

OSAN SB (Rode Shiso – Paarse Basilicum) combineert de zurige frisheid van shiso met de geurige noten van basilicum. Bij “rosé” passen: salades, koud vlees, gegrilde vis en als aperitief.

OSAN BM (Rode biet – braam – zwarte bes – peper – jeneverbes – kruidnagel) combineert de diepe smaak van bieten met sappige bramen en kruiden. “Rode” pairing bij gegrild vlees, pasta, champignons, avocado’s,…

Osan is verkrijgbaar in restaurants, de betere wijnstores, delicatessenwinkels en via de e-shop. Presentatie: fles van 75 cl. Prijs: 12,5 €. Variëteiten: 3: VC, SB, BM. Serveertemperatuur: tussen 10 en 14° (keldertemperatuur). Ideaal glas: wijnglas. Bewaren: op een donkere, koele plaats. 7 dagen in de koelkast, eenmaal geopend.

https://nl.osandrinks.com