Hoteldesign YALO van King George: beste hotelontwerp van 2022 in België

Sinds oktober 2022 is Yalo Boutique Hotel in hartje Gent dé hotspot van de Arteveldestad. Creatief agentschap King George uit Sint-Niklaas & Amsterdam werkte maar liefst 4 jaar lang om van dit hotel zowel qua concept als qua interieur de grenzen te verleggen op de Belgische markt. Dat ze daarin geslaagd zijn bleek begin deze week toen een professionele jury hun ontwerp uitriep tot ‘Best New Hotel Design 2022’ tijdens de New Hotel Awards 2022 in Antwerpen.

Het beste hotelontwerp van 2022

De New Hotel Awards 2022 pikten Yalo uit alle nieuwe Belgische hotels die in 2020 én 2021 gerealiseerd werden en riepen het uit tot ‘Best New Hotel Design 2022’. Met deze award liet King George andere nieuwe hotels van o.a. Radisson, Van der Valk en Marriot achter zich als het over interieurdesign ging. De jury loofde het agentschap voor zijn vernieuwende kijk op de hotelscène door een ontwerp dat het midden houdt tussen luxe, rock-‘n-roll en een vleugje vintage. Alle 92 kamers hebben een eigen identiteit die doorheen het hele hotelconcept een andere interpretatie kregen. Momenteel werkt het agentschap nog aan de Yalo Rooftop Bar, die later dit voorjaar ook de deuren zal openen. Ook hier wordt een vernieuwende visie op het design verwacht. Creatief directeur Nicolas Block van King George: “Met Yalo hebben we een kosmopolitische plek willen creëren die ook in Parijs, Londen of Tel Aviv kon liggen. De unieke mix tussen locals, zakenmensen en toeristen in een hotelconcept laten fluctueren is nog nooit in België gelukt. 6 maand na de opening stellen we vast dat Yalo een restaurant en bar met hotel is, en niet omgekeerd. En dat is een unicum op de Belgische markt.”

Niet één, maar twee awards

Yalo viel ook in de prijzen voor hun bar met de award voor ‘Best New Hotel Bar 2022’. De bar en het restaurant werden eveneens door King George ingericht, maar uiteraard zijn het ook de geserveerde cocktails onder leiding van Joeri D’Heuvaert (winnaar van Diageo World Class Bartender of the Year) die de jury konden verleiden.

Voor King George is het niet de eerste keer dat hun ontwikkelde concepten in de prijzen vallen. Zo won het agentschap al verschillende awards in London voor retailconcepten én kreeg het enkele Belgian Event Awards voor belevingsevents die ze voor hun klanten hebben georganiseerd.

Yalo, Brabantdam 33, 9000 Gent. www.yalohotel.com