IHG’s Holiday inn keert terug naar Najran

IHG®Hotels & Resorts, een van ‘s werelds toonaangevende hotelbedrijven, heeft de ondertekening aangekondigd van een managementovereenkomst met Al Rabea Hotels and Trading Co. voor Holiday Inn Najran – een conversie-eigendom in de stad Najran in het Koninkrijk Saudi-Arabië. Het hotel keert terug naar de IHG familie na van 1995 tot 2015 als Holiday Inn hotel te hebben geopereerd.

Met deze ondertekening blijft IHG haar portfolio in het land diversifiëren om tegemoet te komen aan een nieuw segment van reizigers, terwijl het tegelijkertijd aansluit bij het groeiplan van de regering voor secundaire steden in het hele Koninkrijk. Het nieuwe hotel zal naar verwachting eind 2023 volledig ge-rebrand zijn, met oplevering in twee fasen.

Holiday Inn Najran ligt in het hart van de stad en heeft een prachtige omgeving, omringd door een weelderig bomenlandschap en met uitzicht op de bergen. Het hotel ligt op 20 km van het stadscentrum en op 18 km van de luchthaven en zal dus gemakkelijk bereikbaar zijn voor bezoekers. Na de renovatie en rebranding zal het hotel met 87 sleutels 82 goed ingerichte kamers en vijf villa’s bieden voor zakenreizigers en vakantiegangers, aangevuld met recreatiefaciliteiten zoals een buitenzwembad, een fitnessruimte, een sauna en een stoom- en jacuzzi. Daarnaast biedt het hotel diverse eetgelegenheden, waaronder een all-day dining, een koffiehuis, een lobby lounge en een lounge bij het zwembad. Zakelijke gasten zullen ook toegang hebben tot vier ruime vergaderzalen die zijn uitgerust voor informele vergaderingen tot formele presentaties.

Het Holiday Inn merk, met hotels over de hele wereld, heeft miljoenen reizigers geholpen nieuwe plaatsen te ontdekken en met elkaar in contact te komen sinds de oprichting in 1952. Ontworpen om te voldoen aan de behoeften van zowel zakenreizigers als vakantiegangers, zorgen Holiday Inn hotels voor memorabele ervaringen door middel van warme en gastvrije service, eigentijds design dat het vertrouwde met het nieuwe combineert, en een gevoel van comfort dat uniek is voor het merk en zijn iconische groene teken.

IHG exploiteert momenteel 36 hotels in Saoedi-Arabië, verdeeld over vijf merken, waaronder InterContinental, Crowne Plaza, Holiday Inn, Staybridge Suites en voco. Nog eens 28 hotels zitten in de ontwikkelingspijplijn, die binnen de komende drie tot vijf jaar geopend moeten worden.