Aan de start van het ijsjesseizoen lanceert IJsboerke vijf smaakvolle plantaardige ijsjes en speelt hiermee in op de steeds groter wordende vraag naar plantaardige alternatieven. De scope van plantaardige voeding reikt steeds verder dan de populatie met een lactose-intolerantie. Er vindt een merkbare verschuiving in het bewustzijn van consumenten plaats omtrent gezondheid en welzijn, waardoor plant-based voedingspatronen ook steeds meer voet aan de grond krijgen. Wie denkt aan IJsboerke, denkt aan overheerlijk roomijs, maar ook aan ‘plezier van hier’. De interpretatie van deze slogan impliceert dat alle Belgische consumenten moeten kunnen genieten van het lokaal geproduceerde ijs, ongeacht de dieetspecificatie. Met het Icy Vegan assortiment wordt de smeuïge, volle smaak van het gekende IJsboerke roomijs nagebootst en dit zonder in te boeten op kwaliteit.
IJsboerke opteerde om de veldboon proteïne te gebruiken als plantaardig ingrediënt voor de Icy Vegan range en speelt men in op enkele vaak genoemde lacunes. Enerzijds heeft het ingrediënt als voordeel dat de smeuïge, volle textuur waar IJsboerke voor gekend staat, geëvenaard wordt. Ongeacht of het gaat over het klassieke roomijs, suikerarm ijs of plantaardig ijs, kwaliteit is altijd de prioriteit bij IJsboerke. Anderzijds speelde ook duurzaamheid en milieuvriendelijkheid een belangrijke rol in de keuze voor deze uit Europa afkomstige veldboon proteïne.
Met een nostalgische knipoog heeft IJsboerke gekozen om enkele van de klassiekers in een plantaardig jasje te steken, zo ook het hoorntje Cornet d’Amour, de Frisko en uiteraard de bak vanille roomijs. De Icy Vegan Cornet Brésilienne, een wafel gevuld met plantaardig vanille ijs is onweerstaanbaar vanaf de gekarameliseerde nootjes tot in het puntje. Eentje om verliefd op te worden.
De klassieke Frisko Vanille werd getransformeerd naar een plantaardig hazelnoot-cacao versie om zo tot de Icy Vegan Frisko Noisella te komen. Binnenin wordt het plantaardige vanille ijs vergezeld van een verrassend lekkere swirl van hazelnootpraliné. Ook het plantaardig alternatief op de klassieke bak vanille roomijs mocht niet ontbreken, met oogmerk op het evenaren van de romige textuur in een plantaardige variant.
Mag het eens iets anders zijn? Voor de liefhebbers van verrassende combinaties werden ook twee gloednieuwe smaken aan het plantaardig rijtje toegevoegd: Vanilla Cookie en Caramel Brownie. Twee nieuwe smaken om voor te smelten en beschikbaar in 460ml pints. De Icy Vegan Vanilla Cookie bestaat uit vanille ijs met cacaosaus verrijkt met stukjes cacaogebak en cookie dough met chocolade. In de Icy Vegan Caramel Brownie worden twee geliefde ingrediënten, caramel en brownie samengebracht. Plantaardig karamelijs met een swirl van karamelsaus binnenin, afgewerkt met knapperige cacao- en caramel. Nieuwsgierig? Goed nieuws, het nieuwe assortiment is vanaf heden beschikbaar in de supermarkt.