illy opent flagship store in Milaan

illycaffè, wereldleider in duurzame koffie van hoge kwaliteit, onthult de restyling van de illy Monte Napoleone flagship store, ontworpen door architectuur- en interieurontwerpbureau ACPV ARCHITECTS Antonio Citterio Patricia Viel. De nieuwe flagshipstore werd geopend in het hart van het modedistrict Montenapoleone in Milaan.

Het nieuwe illy Monte Napoleone café, gelegen op de elegante binnenplaats van een historisch gebouw aan de Via Monte Napoleone 19, de bekendste winkelstraat van Milaan, verwelkomt bezoekers met een multisensoriële ervaring om het illy-universum te ontdekken. Het restylingproject, dat werd ontworpen door ACPV ARCHITECTS Antonio Citterio Patricia Viel, het toonaangevende Italiaanse architecten- en interieurbureau, brengt de identiteit van illy tot uitdrukking door het gebruik van de kleur rood, de elegantie van het ontwerp en de kunst en schoonheid die worden opgeroepen door de iconische, decoratieve en communicatieve elementen die de wereld van de koffie in de schijnwerpers zetten. De relaxte, elegante sfeer van het café weerspiegelt het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en de warme koffiekleuren.

Geïnspireerd door de dynamische stijl van Milanese cafés is het nieuwe illy Monte Napoleone café een flexibele ruimte die de materialen van klassiek Milanese interieurs, met de hand bewerkte terrazzovloer, combineert met de mozaïektegels van gerecycled glas aan de muren en de eikenhouten lambrisering van de bar. Verrijkt met groene elementen zoals de bamboe op de achtergrond en de magnolia in het midden, vormt de binnenplaats een dialoog met de interieurs om een unieke ervaring van typisch Milanese smaak te creëren.

Met een oppervlakte van 300 m² leiden de nieuwe ruimtes de bezoeker door het illy koffie-universum, te beginnen bij de ontvangstruimte met een spectaculaire kroonluchter met 100 kopjes die een reis door de illy Art Collection symboliseren. De binnenplaats biedt een unieke stadstuin met eiken banken, tafels en stoelen, waar gasten het menu van het restaurant kunnen waarderen, van een aperitief kunnen genieten of de dag kunnen beginnen met een ontbijt in de schaduw van een prachtige magnolia, in een oase van rust beschut tegen de drukte van de stad.

De grote rode illy toonbank met zijn marmeren blad is de ziel van de zaak, net als in de grootste traditionele cafés in Italië. Achter grote schuifpanelen, geanimeerd door een visual die gewijd is aan de laatste editie van de illy Art Collection, staan 14 glazen potten met koffiebonen in verschillende stadia van het illy koffiebrandproces. De winkel bevat ook twee glazen vitrines: één aan de muur gewijd aan gebak en ijs, en één gewijd aan kleine patisserieartikelen.

In twee binnenkamers gewijd aan kunst – waar enkele van de meest iconische illy Art Collection-stukken worden tentoongesteld die sinds 1992 door de beroemdste hedendaagse kunstenaars zijn gemaakt – kunnen bezoekers genieten van een langere pauze met seizoensgebonden en exclusieve recepten op basis van koffie, of van de gastronomische creaties van het restaurant. Beide ruimtes zijn ingericht met leren banken, houten stoelen en zwarte tafels van hars.

Een gloednieuwe winkelruimte complementeert het aanbod met een ruimte waar alle producten van de illy-wereld kunnen worden gekocht: van koffiemachines, zoals de X1 Anniversary E.S.E & Ground om de impact op het milieu te minimaliseren, tot de nieuwste collecties van de iconische illy Art Collection, en het illy Arabica Selection-assortiment, om de illy-ervaring thuis opnieuw te beleven. In deze ruimte kan een speciale chef’s table in het iconische illy rood met houten blad worden gereserveerd om in een exclusieve ruimte te genieten van een ontbijt, lunch of een aperitief.

“We zijn erg enthousiast over deze heropening. Eindelijk krijgt de modewijk Montenapoleone in Milaan een plek om samen te komen en te genieten van de illy-ervaring in een unieke sfeer, dankzij de samenwerking met een uitmuntende Italiaanse architectuur en design zoals de studio Antonio Citterio Patricia Viel, die onze waarden vakkundig heeft geïnterpreteerd door innovatie en traditie te combineren en een geraffineerd restylingproject heeft bedacht dat kunst en schoonheid oproept”, aldus Cristina Scocchia, CEO van illycaffè.

“Het restylingproject voor illy combineert de waarden van het merk met tijdloos design waarbij texturen en kleuren een vakkundige dialoog aangaan om een unieke ervaring te creëren” zegt architect Antonio Citterio, voorzitter van ACPV ARCHITECTS.

Als trefpunt voor alle liefhebbers van smaak en kunst biedt het vlaggenschip op elk moment van de dag een rijke en gediversifieerde dienstverlening. Koffie, als absolute hoofdrolspeler, voldoet aan de Italiaanse cateringtraditie, de verfijning en de hoge kwaliteit van de bereidingen. Het genot van de pauze past zich aan elk moment van de dag aan: van de vroege ochtenduren die beginnen met het aroma van de unieke 100% Arabica illy melange en kleine gebakjes, tot een lunch of een aangename onderbreking van het winkelen, tot voor- en hoofdgerechten, salades en hartige lekkernijen. Het aperitief daarentegen is het juiste moment om te ontspannen met een brede selectie cocktails – van internationale tot koffiespecials – een wijn- en champagnekaart en een verfijnd en elegant voedselaanbod, met ingrediënten van hoge kwaliteit.

illy Caffè Flagship Store “Montenapoleone” – Via Monte Napoleone 19, Milaan.

Dagelijks geopend – Openingstijden: 8.00 – 21.00