InterContinental debuteert op Kreta

IHG Hotels & Resorts’ luxe & lifestyle groei in Europa zet door met idyllisch InterContinental Resort Kreta dat in 2023 wordt geopend. .

Het is de bedoeling dat het hotel in het voorjaar van 2023 opengaat. IHG ontwikkelt dit unieke hotel in samenwerking met Henderson Park, de private equity-vastgoedfirma, en Hines, de internationale vastgoedfirma. InterContinental Resort Crete zal 205 kamers hebben, allemaal met een eigen veranda – en de helft met een eigen jacuzzi – zodat gasten kunnen genieten van het kenmerkende stukje InterContinental leven van het merk, terwijl ze genieten van hun verblijf in een van Europa’s toonaangevende resortbestemmingen.

Het hotel biedt idyllisch uitzicht over de baai van Mirabello en is rechtstreeks toegankelijk via een promenade langs de kust, waardoor het de enige accommodatie in Agios Nikolaos is die zijn gasten zo goed bereikbaar maakt. Het is ideaal gelegen op minder dan een uur rijden van de hoofdstad van Kreta, Heraklion, en de internationale luchthaven van Heraklion.

Het interieur van InterContinental Resort Crete is geïnspireerd op elementen van de zee, de lucht en de rotsen, en verrijkt met de lokale geschiedenis, materialen en ambachten, en biedt gasten de ultieme combinatie van rust en ontspanning. De lobby, lounge en receptie hebben een zichtbare rotswand die van bovenaf verlicht wordt door een met water gevuld dakraam, en putten zo uit het schilderachtige kustkarakter van het eiland.

Als het op ontspannen aankomt, biedt het hotel voor elke gast wat wils met vier restaurants, drie bars en een scala aan faciliteiten, waaronder een zwembadterras, een overdekte spa, een overloopzwembad en een zwembad op het dak. Er zal ook een wellness- en fitnesscentrum zijn, terwijl degenen die willen werken terecht kunnen in de uitgebreide, volledig uitgeruste vergaderruimten.

Kreta is een van de belangrijkste bestemmingen van Griekenland met meer dan zes miljoen bezoekers dankzij de pittoreske stranden, ongerepte natuurlijke schoonheid, uitstekende keuken en duizenden jaren cultuur en geschiedenis, met inbegrip van Minoïsche tijdperk sites, zoals het paleis van Knossos.