Argan restaurant: nieuwe executive chef

Gregory Vandenborre, de nieuwe Executive Chef van het Dolce by Wyndham La Hulpe Brussels, maakt deel uit van de trend van de nieuwe chefs die de codes van de traditionele keuken uitdagen. Koken is zijn passie, vrijgevigheid en het delen van zijn levenskunst.

Grégory Vandenborre is een atypische persoonlijkheid in de wereld van de gastronomie. Hij is verrassend openhartig en bescheiden, maar bovenal neemt hij zichzelf niet serieus. Voor hem is koken een excuus om mensen gelukkig te maken. Zijn composities zijn eenvoudig van opzet maar rijk aan smaak. Hij probeert, hij componeert, hij bedenkt variaties… Zijn geest dwaalt tot hij de perfecte combinaties vindt.

Grégory wil geen gastronoom in de strikte zin van het woord zijn, maar houdt vast aan bepaalde waarden die hem na aan het hart liggen. Hij wil, zonder te willen overtuigen, kennis maken met de vegetale keuken. Natuurlijk blijven vlees en vis op het menu staan, maar ze zijn nu meer een smaakmaker dan het middelpunt. De hamburger blijft op het menu van het restaurant Argan staan, maar hij stelt ook een vegetarische versie voor op basis van venkel en koolrabi, waarbij hij erop aandringt dat de vegetarische keuken zich niet moet beperken tot het vervangen van dierlijke eiwitten door tofu, quinoa, …., maar integendeel moet verrassen en je zin moet geven om het te proberen.

In het Argan restaurant, dat uitkijkt over het majestueuze Zoniënwoud, biedt hij een doorlopende lunch- en dinerservice met nieuwe creaties terwijl ook de klassiekers op het menu blijven staan. Aan het hoofd van de keukens van het Dolce by Wyndham la Hulpe Brussel past hij zijn knowhow toe op het restaurant Argan en houdt hij een wakend oog op het hele restaurant. Voor privélunches of diners, kleine of grote groepen, koffiepauzes of thema-evenementen, hij vermenigvuldigt zijn talenten met dit eeuwige verlangen om te verbazen en te verrassen.

Na een ervaring in het Crown Plaza en als consultant voor de Radisson groep, is Grégory blij met zijn nieuwe omgeving. De natuur is zijn bron van inspiratie. Vanuit zijn open keuken met vrij uitzicht op het Zoniënwoud durft hij de mediterrane keuken te combineren met oosterse kruiden. Hij proeft, hij voegt toe, hij past aan, hij sublimeert… en hij maakt je gewoon gelukkig.

Tijdens de komende zomermaanden maakt het terras van Dolce by Wyndham La Hulpe met zicht op de ongeëvenaarde natuurlijke rijkdom van het Zoniënwoud, integraal deel uit van de culinaire activiteiten van restaurant Argan.

Dolce by Wyndham La Hulpe – Chaussée de Bruxelles 135 – 1310 La Hulpe – tel 02-290 98 00 –  www.dolcelahulpe.com/nl