InterContinental Lusaka, nieuw tijdperk van luxe

InterContinental Hotels & Resorts, onderdeel van IHG Hotels & Resorts Luxury & Lifestyle Collection, luidt vandaag een nieuw tijdperk van luxe in met de onthulling van InterContinental Lusaka, dat heropent na een twee jaar durende, miljoenen kostende renovatie. InterContinental Lusaka is al meer dan 50 jaar een mijlpaal in de stad en wordt beschouwd als een van Zambia’s iconen van gastvrijheid.  Het pand heeft nu een volledige renovatie ondergaan en is als een van de eerste internationale luxe hotelmerken in Lusaka. De heropening markeert een nieuwe standaard voor luxe in de regio.

InterContinental Hotels & Resorts pioniert al sinds 1946 met luxe reizen over de hele wereld en InterContinental Lusaka is een van de oudste hotels van het merk.  Het werd in 1968 ontworpen door architect William B. Tabler onder leiding van branchepionier Neal Prince, destijds IHG’s Lead Designer. Deze keer werkte het hotel samen met de in Londen gevestigde ontwerper Dexter Moren Associates, die een ontwerp creëerde dat werd beïnvloed door rijke Zambiaanse materialen, patronen en meubilair van hoge kwaliteit. Kamers en openbare ruimten zijn ontworpen voor lokale en internationale zaken- en vakantiegangers die op zoek zijn naar discrete luxe.  Voor een uitgesproken luxueuze sfeer werden ook de unieke lijnen en warme kleuren van Zambia – smaragdgroen en koper – in het ontwerp verwerkt, waardoor een harmonie ontstaat tussen de materialen voor een voortreffelijke afwerking.

InterContinental Lusaka heeft nu vier kamertypes die zijn afgestemd op verschillende behoeften, waaronder ruime Classic Rooms, Junior Suites, Executive Suites tot presidentiële suites. Het zeven verdiepingen tellende hotel heeft 106 rookvrije kamers met 87 suites. InterContinental Lusaka biedt authentieke ervaringen die de geest van zowel de stad als het platteland versterken, waarbij bijzondere aandacht is besteed aan symbolische kenmerken van het prachtige landschap van Zambia in de ingewikkelde details van het koperen decor.

Na een lange onderbreking kunnen gasten nu genieten van een reeks nieuwe restaurants. De Makumbi Club Lounge op de 7e verdieping biedt een serene eetervaring  van ontbijt, high tea en avondcanapés met een ruime keuze aan alcoholische en niet-alcoholische dranken. De Makumbi Club Lounge biedt ook vier besloten vergaderzalen en een buitendek, een perfecte plek voor ontspanning. Gasten kunnen ook kiezen voor de beste smaken van de Italiaanse keuken samen met alle internationale delicatessen in “Curate” gepresenteerd door de doorgewinterde chef-kok Giuliano. Het restaurant dat de hele dag geopend is, biedt ook een vers bereid ontbijt, een buffet met gebak, vers geperste sappen, salades, vleeswaren en een live kookstation.

De Botanical Bar van het hotel biedt gin cocktails, waaronder de Zambian Signature “Iconic” Gin die in Zambia wordt gemaakt met de kunst van Zwitserse precisie, gecombineerd met de weelderigheid en “lichtheid van zijn” van Zambia. Verder is er een uitstekende ambiance, accommodatie, eten en drinken en een state-of-the-art conferentiefaciliteit voor zowel kleine als grote vergaderingen, conferenties en sociale evenementen tot 700 gasten. IHG Hotels & Resorts levert al tientallen jaren True Hospitality bij vergaderingen en evenementen en heeft deze schat aan kennis gecombineerd met best practices uit de branche en de expertise achter IHG Way of Clean, om het wereldwijde Meet with Confidence commitment kracht bij te zetten.