Jean de Bohème – Durbuy

Een van de pioniers die mede de naam en faam van Durbuy, het kleinste stadje van de wereld heeft uitgebouwd is ongetwijfeld Maurice Caerdinael. Met zijn Sanglier des Ardennes zorgde hij niet alleen voor een onverwoestbaar gastronomisch bastion, maar effende hij mede het pad naar deze  toeristische parel van de Ardennen.

Zijn kinderen zetten het levenswerk van hun vader verder en zijn op diverse fronten actief. Een van hen, dochter Catherine staat aan het roer van hotel-restaurant Jean de Bohème met haar zus Ann-Sophie als rechterhand. Hotel-restaurant Jean de Bohème biedt 33 kamers en suites aan evenals een kamer voor minder-valide personen. Het hotel heeft een spetterend terras vanwaar men het reilen en zeilen op de drukke markt van Durbuy kan gadeslaan. Het authentieke en rustieke interieur zorgt ervoor dat men zich telkens opnieuw in een rustige oase waant die zorgt voor een ongelimiteerde vrijheid en rust.

Zoals het een volwaardige hostellerie beaamt, een exploitatie waar men gasten ontvangt, verwent en hen een aangenaam verblijf bezorgt, biedt Jean de Bohème een omvangrijk programma aan van korte en lange verblijven, sommige richten zich specifiek op bepaalde feesten of culinaire toppers, andere besteden dan weer aandacht aan ontspannende en/of relaxerende activiteiten, of bieden gewoonweg ruimte om op eigen initiatief rustig te genieten en te ontspannen. Hotel-restaurant Jean de Bohème biedt evenzeer en aantal vergader- en meetingfaciliteten die al dan niet-residentieel getint zijn. In de meerdaagse programma’s zitten evenzeer de ontdekking van regionale specialiteiten, toeristische trekpleisters of intense team-building activiteiten verborgen.

Voor de culinaire uitbouw van de diverse menu’s is Catherine persoonlijk verantwoordelijk. Zij creëerde een aantal aanlokkelijke menu’s waarbij de regionale specialiteiten en vanzelfsprekend het wild een belangrijk onderdeel vormen. In de  keuken krijgt Catherine hulp van  haar assistent Robert terwijl haar dochter, studente aan de Antwerpse kunstacademie, regelmatig voor enkele verrassende bereidingen met uitgesproken creatief tintje zorgt.