Joeri Visser triomfeert

Internationaal goud voor head bartender Belroy’s in Antwerpen

25-jarige Joeri Visser, bartender van BelRoy’s Bijou in Antwerpen laat zien dat hij niet alleen zijn nationale titel verdient, maar ook dat hij tot de absolute wereldtop behoort.

Op 29 september, in het weelderige penthouse van het La Reserve Hotel in Knokke, streden tien getalenteerde bartenders uit België om de felbegeerde titel van de Elit Masters van Elit Vodka Nationale Finale. Na een zinderende competitie, kwam Joeri Visser, werkzaam bij Belroy’s in Antwerpen, als de glorieuze winnaar naar voren.

Joeri Visser liet zijn concurrenten verbijsterd achter met zijn verbluffende creativiteit, precisie en vakmanschap in het bereiden van cocktails. Als winnaar van de nationale finale kreeg hij de eer om België te vertegenwoordigen in de eindstrijd, die plaatsvond op maandag 6 november in Athene, Griekenland.

In de wereldwijde finale, die plaatsvond in het vermaarde Delta Restaurant in Athene, met twee Michelin-sterren en één groene Michelin-ster, ging Joeri de strijd aan met andere internationale topbartenders. De dag was gevuld met spanning en intensiteit, maar Joeri Visser bewees zichzelf als een ware meester in de kunst van het cocktail maken. Hij won de Elit Masters-competitie en werd gekroond tot de wereldwijde winnaar van de Elit Martini.

Zijn prijzenpakket omvatte de prestigieuze titel van Elit Master 2023, evenals een VIP bartender gastoptreden in drie verschillende landen, waardoor hij de kans krijgt om ‘s werelds top bars te bezoeken en te leren van de beste experts in de industrie. Daarnaast ontving Joeri Visser een Elit-samenwerkingsovereenkomst, die hem de mogelijkheid biedt om samen te werken met Elit Vodka in toekomstige projecten.

‘Haider’, Freeze Martini à la Joeri

“Ik creëerde Haider op basis van Elit Vodka die ik door middel van sous-pression (invriezen van de vodka) heb geïnfuseerd met olijven. Daarnaast heb ik mijn vermouth geswitcht (het water in de vermouth bevroren en vervangen door thee op basis van olijvenkruid). Als laatste stap heb ik het geheel gemilkpuncht. Via de klassieke manier doe je dit op basis van alcohol, citrus en melk, maar aangezien er geen citrus in deze cocktail zit, heb ik dit via de nieuwste techniek gedaan en gebruikte ik melk die al gesplit was.” – Joeri Visser, head bartender Belroy’s Bijou

Joeri’s ongeëvenaarde expertise in de wereld van mixologie heeft niet alleen België trots gemaakt, maar heeft ook zijn plaats bevestigd in de internationale elite van bartenders. Zijn toewijding aan zijn vak en zijn creatieve benadering van cocktailcreatie hebben hem tot een opvallende figuur in de bartendinggemeenschap gemaakt.

Belroy’s is vereerd om een getalenteerde professional als Joeri Visser in hun team te hebben, en ze kijken uit naar zijn blijvende succes in de wereld van cocktails en mixologie. Deze overwinning is een bewijs van zijn ongelooflijke toewijding en vaardigheden, en we zijn er trots op hem te mogen feliciteren met deze prestatie.

Elit vodka is een ultra premium vodka die na een eerste traditionele filtering, vervolgens met een unieke en gepatenteerde ‘bevroren filtratie’ wordt gekoeld tot een temperatuur van -18°C. Door deze filtratie verandert de viscositeit en krijgt de vodka een extra verfijnde en pure smaak. Daarna wordt Elit vodka langzaam weer op kamertemperatuur gebracht, waarna het kan worden gebotteld. Elit vodka wordt met trots geproduceerd in Letland.

Elit vodka komt het best tot zijn recht in martini’s, puur of met ijs. In de wereld van sterke dranken, die wordt gedomineerd door mannen, heeft Elit een uniek vrouwelijk verhaal te vertellen. Elit vodka heeft al 10 keer een platinumscore van 97/100 behaald volgens het Beverage Tasting Institute en is al 12 keer uitgeroepen tot vodka van het jaar.

Elit vodka is verkrijgbaar bij de betere drankenhandel en cavisten. Prijs aanbevolen voor consumenten: €45, wordt verkocht en verdeeld in België & Luxemburg, exclusief door Grit From The House of Jet.