Jong Brusselse chefs centraal in Tram-experience seizoen

Met het nieuwe Tram Experience-seizoen maken de komende maanden ongetwijfeld opnieuw duizenden mensen een culinaire reis door Brussel. De menu’s komen dit jaar van jonge, talentvolle, Brusselse chefs. Milan La Roche van restaurant St Kilda is het eerst aan de beurt. Voor het nieuwe seizoen gaat de Tram Experience een samenwerking aan met de gids Le Fooding.

Een gastronomische tramrit door Brussel met start en aankomst op het Poelaertplein. Dat is al elf seizoenen lang het concept van de Tram Experience. Een succesrecept. Want het afgelopen jaar maakten maar liefst 8500 foodies deze unieke gastronomische ervaring mee. Een record. Het twaalfde seizoen van de Tram Experience staat helemaal in het teken van de nieuwe generatie Brusselse chefs.

Een beloftevolle levendige scene

Al enkele jaren waait er een stevige nieuwe wind door gastronomisch Brussel. Heel wat avantgardechefs traden op de voorgrond. Jonge chefs (en cheffes!) die niet wakker liggen van de sterren maar resoluut gaan voor een hedendaagse, trendy keuken. Radicaal lokaal. Met een hart voor stad en planeet. Ze zorgen ervoor dat Brussel internationaal op de kaart staat als trekpleister voor foodies op zoek naar een levendige restaurantscene met jong en beloftevol talent.

Le Fooding

Voor het nieuwe seizoen werkt de Tram Experience samen met Le Fooding. Deze onafhankelijke gastronomische gids (lefooding.com, app, papieren gids) is ontstaan uit de samentrekking van food en feeling. In de gids vind je restaurants, bars, kelders, winkels en zaken die heel goed de tijdsgeest vatten. Foodies staat in de Tram Experience een oprechte, persoonlijke en intense culinaire ervaring te wachten dankzij een reeks zorgvuldig geselecteerde chefs die ook in de gids vermeld staan.

Milan La Roche

De chef van het Ukkelse restaurant St Kilda mag het nieuwe seizoen aftrappen. Milan La Roche ontwikkelde zijn eigen culinaire stijl op basis van zijn ervaringen in Costa Rica en Australië. Hij werkte  voornamelijk in de stad Melbourne, meer bepaald in de wijk St Kilda waarnaar zijn restaurant is genoemd. Daar staat hij bekend als een chef die houdt van schijnbare eenvoud. Steevast gaat hij voor onverwachte en smakelijke combinaties, bereid met respect voor de seizoenen en een oog voor duurzaamheid. Voor het restaurant Manneken Pis Café voegt hij daar nog enkele stevige Belgische accenten aan toe. Tot 13 oktober zorgt hij voor het menu in de Tram Experience.

Na La Roche is het de beurt aan Jordan Joubert van het restaurant Klok in Brussel. In december neemt een duo over. Ugo Federico van restaurant Racines in Elsene en Alexandru Sapco van restaurant La Bonne Chère in de Brusselse Marollen zorgen samen voor een verrassend menu in december en januari.

De recepten worden met zorg aan boord bereid door Thibault Granville (Taste Great) en zijn team. Het volledige menu van Milan La Roche en alle info over de Tram Experience vind je op www.tramexperience.brussels