JRE Cooking cup 2019

Vijfde editie van de JRE Cooking Cup, georganiseerd door JRE België. De ideale gelegenheid voor jonge leerlingen van hotelscholen om hun talenten en vaardigheden in praktijk om te zetten voor het oog van gevestigde chefs. Het is meteen ook de uitgelezen kans om zich voor te bereiden op hun professionele toekomst en om een brug te slaan tussen twee generaties. Een jury van experts beoordeelde de prestaties in de keuken en de resultaten die de jongeren op de borden toverden.

Villers-le-Bouillet, op 25 februari vond de vijfde finale van de JRE Cooking Cup plaats, een kookwedstrijd voor studenten van hotelscholen. Op school leren de studenten allerlei technieken waarmee ze zich kunnen onderscheiden en hun gerechten net dat vleugje originaliteit kunnen geven. In een restaurant gebeurt er echter wel eens iets onverwachts. Met een wedstrijd zoals deze willen de Jeune Restaurateurs de toekomstige chef-koks voorbereiden om onder druk te werken en zo correct en passend mogelijk op onverwachte situaties te reageren.

Afgelopen maandag stonden zes onder hun tegenover elkaar voor de finale voor een groep chefs en deskundigen uit de culinaire en gastronomische wereld. De zes finalisten kwamen uit de hotelscholen Campus Wemmel, Rizho, Spermalie, Ter Groene Poorte, Ecole hôtelière Hors Château de Liège en Sima.

Om 7 uur ‘s ochtends stonden de finalisten al in de keuken voor het begin van de opdracht die hun vroeg een driegangen menu te bereiden, waar ze bijvoorbeeld, rund, bier en de Belgische aardappel moesten combineren als hoofdgerecht, waar ze als dessert ingrediënten moesten verwerken als chocolade en appel. We zagen hoe zij gedurende de hele wedstrijd het beste van zichzelf gaven en gerechten met een geheel eigen stijl presenteerden. Uiteindelijk mocht Vincent Kindt en Cédric Borgonjon van de hotelschool Spermalie zich na een uitzonderlijke prestatie tot winnaar kronen. Op de tweede en derde plaats staan respectievelijk Maxime Van der Meeren en Romain Couet van hotelschool Campus Wemmel en Jarne van Glabeke en Gaëtan Hostevan hotelschool Ter Groene Poorte.

De andere, ook bijzonder verdienstelijke deelnemers, ontvingen prijzen van een aantal partners van JRE. Met die beloningen worden de jonge chef-koks aangemoedigd om te blijven uitblinken in de keuken, tot groot genoegen van de Belgische en buitenlandse fijnproevers en gastronomen. www.jre.be