Bruggeling Robbe Dupon wint Blend Series België – en vertegenwoordigt ons land in Porto.
PITCH POINTS : België strijdt mee in internationale cocktailcompetitie – 16 Belgische toptalenten shaken voor plek in Porto – Port krijgt creatieve twist dankzij Blend Series – Jury combineert expertise, flair en hospitality. a brons in 2024: ogen op goud.
Zestien Belgische finalisten kregen maandag 14 april tien minuten om hun cocktail live te shaken voor een jury met een stevige mix van ervaring en flair: Nuno Silva van Graham’s, drinks & food journalist Laura Centrella, voormalig winnaar en internationaal bronzen medaillewinnaar Stijn Deschacht, en Harouna Saou, gastheer én eigenaar van Fox Den. De jury keek naar smaak, verhaal, presentatie, originaliteit én kennis van Graham’s.
De finalisten verzamelden zich in cocktailbar Fox Den (Brussel) voor de Belgische finale van de Graham’s Blend Series Cocktail Competition. De inzet? Een plek in de internationale finale in Porto, waar België vorig jaar brons pakte met Stijn Deschacht. De Belgische finale maakt deel uit van de Graham’s Blend Series Cocktail Competition, een van de snelst groeiende competities in de internationale mixology scene. Tien landen – van België tot het Ijsland – sturen hun beste bartender naar de wereldfinale in Porto. België eindigde vorig jaar al op het podium… wie weet zit er dit keer goud in de shaker? Robbe Dupon, bartender uit Brugge, liet de concurrentie achter zich met zijn intieme en zintuiglijke creatie ‘Tinta Branca’. Hij vertegenwoordigt ons land eind mei in Portugal – waar hij het opneemt tegen nationale winnaars uit o.a. Portugal, UK, Duitsland en Ijsland. De 10 finalsiten krijgen hier slechts één enkele missie mee: de cocktailwereld veroveren met port.
Een cocktail als een herinnering: ‘Tinta Branca’ door Robbe Dupon.
Met zijn subtiele balans tussen peer, tequila, mascarpone en Graham’s Blend Nº5 bracht Robbe meer dan een cocktail – hij bracht een verhaal. ‘Tinta Branca’ is een ode aan gastvrijheid, emotie en het creëren van herinneringen. “De mooiste cocktails zijn diegene die je voelt – niet enkel proeft. Die blijven hangen. Die iets losmaken.” – Robbe Dupon.
Recept – Tinta Branca: 40 ml Graham’s Blend Nº5 – 45 ml Tequila – mascarpone – lime wash – 5 ml simple syrup – 3 dashes poire eau-de-vie – 1 dash Chartreuse – 1 dash saline Garnituur: mascarpone, limoenzeste & tinctuur van citrusrestjes
The Blend Series: Port in een nieuw jasje, met respect voor traditie
Met de Blend Series slaat Graham’s een frisse en creatieve weg in, zonder afbreuk te doen aan de rijke traditie van het huis. Blend Nº5 (White Port) en Blend Nº12 (Ruby Port) zijn speciaal ontwikkeld voor de wereld van cocktails – expressief, toegankelijk en perfect te mixen.
Blend Nº5 is levendig en florale, met subtiele bitters en frisse zuren – een moderne witte port die schittert in verfrissende aperitieven. Blend Nº12, op basis van Touriga Nacional, is rond en fruitig met een robijnrode intensiteit – ideaal voor creatieve, gelaagde cocktails.
Met hun opvallende ontwerp van de Portugese mode-illustrator António Soares brengen deze blends port naar een nieuwe generatie bartenders en liefhebbers – zonder de essentie van authenticiteit, herkomst en vakmanschap te verliezen.
Verkrijgbaar via The Nectar – Aanbevolen prijs : €26,95
Illustraties alice brown agency