Kelders van Moët & Chandon weer geopend

Sinds 1 oktober 2015 zijn de grootste kelders van de Champagne na werkzaamheden van ruim een jaar weer toegankelijk voor bezoekers. Met deze langdurige werkzaamheden beoogde Moët & Chandon twee doelstellingen: de emblematische kelders van het Huis aanpassen aan de voorschriften (en hierbij verder gaan dan vereist), en dit wereldberoemde erfgoed in stand houden. Onlangs werd de locatie aan de Avenue de Champagne immers opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

De heropening van deze plek is een uniek moment, dat teruggaat naar het ontstaan van het Huis Het met veel geduld gerenoveerde en opnieuw aangelegde bezoekerstraject wordt nieuw leven ingeblazen. Niet alleen de Cour d’Honneur, de historische salons, de Salon Impérial en de Salon Jean-Remy, maar ook de winkel zijn in een nieuw jasje gestoken. Voortaan ervaart elke bezoeker optimaal het unieke karakter van het Huis.

Ook werd de toegang verbeterd voor personen met beperkte mobiliteit: er is een lift geïnstalleerd om naar de kelders te gaan en er kwam een nieuwe toegang om een van de emblematische salons van het Huis te kunnen bewonderen. De bestaande infrastructuur werd dus uitgebreid, zodat elk bezoek aan het champagnehuis in optimale omstandigheden kan plaatsvinden.

Het unieke karakter van Moët & Chandon schuilt in de bundeling van traditie en moderniteit. Maison Moët & Chandon staat symbool voor de Franse art de vivre met internationale uitstraling, die al sinds de oprichting in 1743 wordt geïnspireerd door de zoektocht naar perfecte wijnen. Bezoekers worden volledig ondergedompeld in het erfgoed van de familie en haar geschiedenis.

De kelders van Moët & Chandon, symbool van geschiedenis en savoir-faire. Moët & Chandon bezit al sinds de oprichting kelders aan de Avenue de Champagne. Oprichter Claude Moët kocht een eigendom in de wijk La Folie, de huidige Avenue de Champagne. Uit een archiefdocument blijkt dat hij in 1743 een kelder bezat onder het huidige Résidence de Trianon. Tot het einde van de twintigste eeuw werden verschillende ondergrondse galerijen gegraven of aangekocht, waardoor het grootste netwerk van kelders in de hele Champagne ontstond: 28 kilometer in totaal.

De architectuur en de gebruikte materialen van de kelders van Moët & Chandon zijn verrassend afwisselend. Breed, smal, laag of tweemaal hoger dan normaal: de kelders zijn bij uitstek divers. Naast de vele flessen die er liggen, kunnen de bezoekers in de kelders ook de Galerie Impériale ontdekken, waarvan de naam verwijst naar de vriendschapsband tussen Jean-Remy Moët en Napoleon I. Er is ook een wijnvat te bewonderen dat Napoleon tijdens een van zijn bezoeken aan Jean-Remy schonk, en een gedenkplaat over het derde bezoek van de keizer in 1807. De kelders van Moët & Chandon beantwoorden nu beter dan ooit aan hun missie: het overdragen van de geschiedenis van het Huis en de Franse art de vivre, waarvan duizenden bezoekers uit Frankrijk en alle hoeken van de wereld het hele jaar door getuige zijn.

Sinds 1743 verkoopt Maison Moët&Chandon zijn champagne wereldwijd. De geschiedenis van het Huis wordt gekenmerkt door de legendarische pioniersgeest van zijn oprichters, zoals Jean Remy Moët, en de kwaliteit van zijn champagnes, zoals de Moët Impérial en de Grands Vintages.