Kerst & Nieuwjaar in Porto, 2018 in de Duoro ?

Een haardvuur dat knispert, de kerstlichtjes fonkelen in de boom. Buiten dwarrelen de sneeuwvlokjes naar beneden en bedekken het glooiende landschap ; ze toveren een rust en magie over de hellingen. Waar kunnen we nog meer van dromen om het eindejaar feestelijk te vieren ?

Het is zonder twijfel een van de beste jaren om te proeven welk unieks de Douro vallei en zijn Porto wijnen te bieden hebben. Wie weet vertoeft u binnenkort in deze wonderlijke vallei, daar waar onze befaamde wijnen ontstaan, waar we zo fier op zijn?

Decanter en Richard Mayson roemen het wijnjaar 2015 !

Er zijn van die complimenten die we enorm waarderen. En dan zeker wanneer ze uit de pen van een van de meest gerenomeerde Portwijnkenners voortvloeien, namelijk Richard Mayson. De gevierde journalist publiceerde in de Decanter van december zijn overzicht van de beste Porto van 2015. Bovenaan zijn klassement vinden we de Graham’s Stone Terraces terug met een prachtige score van 98 punten. Cockburn’s volgt met 96 punten. En ook de Senhora da Ribeira en de Vesuvio krijgen een geweldige score van 94 punten elk toegekend.

Deze uitzonderlijk hoge scores zijn een mooie erkenning voor het harde werk van de medewerkers die Charles Symington, de oenoloog aan het hoofd van de groep, omringen.

Een gevierde wijn, de Six Grapes Special River Quintas edition

Het is een hommage aan de befaamde « Six Grapes » die bijgedragen hebben aan de internationale reputatie van Graham’s. Deze bijzondere samenstelling van wijnen van de wijnjaren 2014 en 2015 brengt een wijn voort die de charme en de complexiteit van de pure Symington stijl harmonieus verenigt. Hij paart zich voortreffelijk met chocoladedesserts, alsook met verscheidene kazen. Maar voor de puristen is hij ook fris op zichzelf te genieten. Te koop bij The Nectar.