Kleine canederli met amandelen en Parmaham

Een nieuw leuk receptje met Parmaham.

Ingrediënten voor 4 à 5 personen : 200 g oud brood, in blokjes gesneden  – 50 g amandelen, grofgehakt – 60 g Parmezaanse kaas, geraspt – 2 eieren  – 240 g melk  – 50 g Parmaham, in reepjes – 1 soeplepel fijngehakte peterselie – 1 mespuntje nootmuskaat – Zout, peper – 2 liter groentebouillon – Boter en salie naar eigen inzicht

Bereiding

Meng de stukjes brood, de kaas en de fijngehakte peterselie. Voeg de eieren toe en meng er 1/3 van de melk doorheen. Laat de melk in het brood trekken en bewerk het mengsel door geleidelijk de melk toe te voegen. Iedere keer dat u melk toevoegt, laat u het mengsel even rusten, waardoor het brood de toegevoegde vloeistof kan opnemen.

Aan het einde is er een zacht mengsel ontstaan dat niet al te nat is. Breng op smaak met nootmuskaat, proef even, voeg peper toe en eindig met de reepjes Parmaham en de amandelen. Laat 30 minuten staan. Maak een rol van het mengsel, snijd in porties van ongeveer 40 g en draai daar vervolgens kleine balletjes van.

Gaar de canederli gedurende ongeveer 15 minuten in de bouillon. Laat de canederli uitlekken en bak deze aan in een koekenpan met boter, salieblaadjes en de rest van de in reepjes gesneden Parmaham.