Kreeftwijn 2014

 

Een exclusief product als de Oosterscheldekreeft moet je koesteren. Daarom besloot een aantal gerenommeerde restaurants uit heel Zeeland hun expertise en ervaring te bundelen in de Kring van de Oosterscheldekreeft (www.oosterscheldekreeft.nl). Deze restaurants bieden een speciaal driegangen kreeftenmenu aan voor € 59,50, passend bij de keuken die zij voeren.

Bij een kwalitatief product hoort een aangepaste wijn. De Kring van de Oosterscheldekreeft selecteert elk jaar een speciale wijn die beantwoordt aan een aantal strenge criteria. De kreeftwijn 2014 is afkomstig uit het Spaanse Do Terra Alta herkomstgebied en gemaakt van 100% Garnaxta. Een levendige wijn met tonen van geroosterde noten, zoete ananas en steenpitfruit als gele pruim komen samen in deze sappige en expressieve wijn. Het complexe aroma van kiwi, passievrucht, honing en pijnboompitten en in de afdronk de mineralen en subtiele kruiden zorgen voor een fijne balans in zoet en zuur, welke de wijn mooi rond en droog maken.

Een prachtige concentratie met een evenwichtige zuurgraad, kortom een speciale wijn gemaakt van geselecteerde oude Garnaxta druiven met een lage opbrengst uit de opkomende wijnregio ‘Terra Alta’. Het is echt een wijn voor liefhebbers van grote, rijke, droge, witte wijnen. Dit zijn nu juist de wijnen die de combinatie met de rijke smaak van de Oosterscheldekreeft zo goed combineren. Kortom: een perfect huwelijk. De importeur van deze wijn  in Nederland is de wijnhandel “De Coninck Wines” uit Scherpenisse. www.deconinckwines.nl

Bij restaurants die zijn aangesloten bij de Kring van de Oosterscheldekreeft kan men de kreeftwijn 2014 degusteren met een kreeftenetiket dat werd ontworpen door beeldend kunstenaar Marjolein Innemée. Vanuit haar woning in Walsoorden  raakt Marjolein dagelijks geïnspireerd door ‘t geweldige uitzicht over de Westerschelde. Voor het kreeftenwijnetiket tekende ze een Oosterscheldekreeft. Een uitsnede van deze tekening werd over de abstracte achtergrond geplaatst. Deze bewust geschilderde achtergrond bestempelt het eeuwige gevecht tussen de ingrediënten: zeestromingen, wind en land. Want juist door deze factoren smaakt de Oosterscheldekreeft zo exceptioneel.