La Motte’s Pierneef Syrah Viognier

Château La Motte Wine Estate ligt in de prachtige Franschhoek-vallei in Zuid-Afrika’s Kaapse Wijnlanden. Het domein geniet van een schilderachtige omgeving en is samen met zijn portfolio van fijne wijnen, traditionele gerechten en historische charme een betoverende bestemming voor degenen die de fijnere dingen in het leven waarderen. Internationaal uitgeroepen voor de uitzonderlijke kwaliteit, van zijn wijnen, introduceert het landgoed nu haar 2014 Pierneef Syrah Viognier.

Een passie voor Syrah-mengsels

Hein Koegelenberg, CEO van La Motte, heeft net als keldermeester Edmund Terblanche een passie voor de Rhône-stijl mengsels en dankzij hun expertise slaagden ze erin een rode wijn met consistente strakke, geconcentreerde tannines en een duidelijke kruidigheid te bereiden. Dankzij het succes van het introduceren van koele klimaatstijlen in de portefeuille van het landgoed, is het beperkte volume Pierneef Syrah Viognier afkomstig van druiven verkregen uit wijngaarden die voornamelijk in de koelere zuidkustgebieden zijn gewonnen. Het resultaat is een wijn vol smaak en complexiteit, maar met een zekere elegantie en finesse die kenmerkend zijn voor een cool klimaat Zuid-Afrikaanse Syrah.

Complex maar toegankelijk

De 2014 Pierneef Syrah Viognier weerspiegelt aromatische kruiden en noten van parfum, geïntegreerd met zoet fruit en geroosterde eik. Strak inspelend op het verhemelte, met een aangename droge afwerking, garandeert deze mix van 95% Syrah en 5% Viognier een uitzonderlijke rijping en belooft zijn elegantie te behouden voor de komende jaren.