‘La roue de Paris’ by Veuve Clicquot, champagne boven de horizon

Wat is de link tussen een emblematische kermisattractie en een gereputeerd champagnemerk? Waarom verbinden de prestigieuze bubbels van Veuve Clicquot hun naam aan het indrukwekkende ‘Roue de Paris’ dat onlangs gekocht werd door attractiehouder-foorkramer René Buskens? Dezelfde fascinatie voor unieke sensatie en het talent om te genieten van het moment natuurlijk!

Vanaf einde augustus kan in verschillende Belgische steden een ritje gemaakt worden op Europa’s grootste transportabele reuzenrad. En alsof het wonderbaarlijke uitzicht vanuit de 42 gondels nog niet volstaat, kun je in sommige ervan nippen van een glaschampagne terwijl je het weidse panorama bewondert.

De droom van René Bufkens

Het ‘Roue de Paris’ is een begrip in de kermiswereld. Het eerste exemplaar werd vervaardigd rond 2000 ter gelegenheid van de millenniumviering in Parijs. In 2009 bouwde de Nederlandse firma Mondial Rides een tweede exemplaar dat nog mooier en beter uitgerust was dan zijn voorganger. Dit rad is ongeveer 53 meter hoog, heeft een diameter van 50,5 meter en telt 42 gondels die elk plaats bieden aan zes personen. Daarmee is het een van de grootste mobiele reuzenraderen in Europa. De afgelopen jaren deed het een aantal Europese steden aan en onlangs werd het gekocht door de Belgische kermis-en foorspecialist René Bufkens die hiermee een van zijn grootste dromen waarmaakte. René komt immers uit een familie kermisreizigers en is met dit reuzenrad niet aan zijn proefstuk. Samen met zijn familie baatte hij al diverse attracties uit, de een nog indrukwekkender dan de andere. Nu slaagde hij er met de hulp van zijn neef in het ‘Roue de Paris’ te kopen om ermee doorheen België en Europa te toeren. Het Rad dat al te zien was op de Foire du Trône en het Fête des Tuileries in Parijs, beleefde zijn Belgische première tijdens de traditionele “Koersefoor” te Waregem. Vanaf 18 september staat het rad in Brussel en einde november verhuist het rad naar Gent. Een uitstekende gelegenheid voor jong en oud om de stad en de streek van uit een ander perspectief te ontdekken en te genieten van een uniek moment in de comfortabele gondels van de vernuftige attractie.

Buitengewone bubbels

Om een rit nog unieker te maken doet René Bufkens een beroep op de kwaliteiten van het gerenommeerde champagnemerk Veuve Clicquot, bekend om zijn respect voor traditie, gecombineerd met een onaflatend streven naar nieuwe ervaringen. Een partnerschap met het imposante maar vooral unieke reuzenrad, is dan ook een uitgelezen kans om de bezoekers te trakteren op een speciale ervaring die ze niet snel zullen vergeten.

“Het reuzenrad staat voor ons symbool voor out of the ordinary fun”,aldus het champagnemerk. “Die instelling past precies binnen de Clicquot-twist. Het betekent onder andere dat we graag spelen met conventies, de dingen liefst net iets anders doen dan de rest en van elk ogenblik een creatief moment willen maken.”

Concreet biedt Veuve Clicquot bezoekers de mogelijkheid een rit te boeken onder het genot van een glas Yellow Label van het merk en vinden zij die zich liever niet in de lucht wagen, op de begane grond een Veuve Clicquot-bar waar het fijn toeven is. Je zou voor minder naar het reuzenrad afzakken!

Praktisch: Het rad staat nog tot 22 november in Brussel aan de Zuidlaan. Eind november verhuist het rad naar de Korenmarkt in Gent. Het rad is elke dag toegankelijk van 10u tot 22u. Een ritje kost 8 euro voor een volwassene en 5 euro voor kinderen. Zij die graag met vrienden en familie willen genieten van een originele Veuve Clicquot ervaring, kunnen kiezen voor het speciale Veuve-Clicquot arrangement voor 2 personen. Het arrangement kost 40 euro en omvat een ritje in de Veuve Clicquot-gondel, een fles Yellow Label van 37,5cl en twee glazen.

René Bufkens is een bekende figuur in de Belgische kermiswereld. Hij presenteerde zijn eerste attractie, een autoscooter, op zijn achttiende en baatte vervolgens diverse andere attracties uit, zoals de wildwaterbanen ‘Aqua Valley’ en ‘Colorado’ waarmee hij de grote kermissen in België en het buitenland bezoekt. René heeft altijd van grote attracties gehouden. Het was zijn droom ooit een reuzenrad te bezitten en die droom is nu werkelijkheid geworden.

Het prestigieuze Franse wijn-en champagne huis werd in 1772 opgericht door Philippe Clicquot. Na de dood van haar man, zeven jaar later, nam de weduwe Clicquot het bedrijf over, en gaf het haar naam. Toegewijd aan de waarden en de uitzonderlijke kwaliteit van de oprichter tilde ze het huis naar het uitmuntende niveau waarvoor het al twee eeuwen bekendstaat.