La Table du Chaud Room

Woordspelingen onthullen soms aangename verrassingen. Neem nu restaurant ‘la table du chaud room’ dat in eerste instantie doet denken aan een ‘warme kamer’. De realiteit is echter ontnuchterend maar vooral  leuk om te ontdekken, gezien het restaurant zich bevindt op de bovenverdieping van een Audi garage en perfect aansluit bij het luchtige, stijlvolle en verfrissend kader van de showroom.

Stijlvol, luxe en comfort zijn dan ook elementen die in het restaurant overvloedig aan bod komen. Een brede trap leidt vanuit de showroom naar een luchtige ruimte met hedendaags, mooi esthetisch decor, sober en toch smaakvol getuigen de lederen zetels en banketten in gebroken wit en zwart van originaliteit en gevoel voor sfeer. Leuk gedecoreerde tafels, plankenvloer in lichte eik en kleurige muren die getooid worden door de werken van kunstschilder Clair Michault (ze kunnen door de gasten kunstliefhebbers worden aangekocht). Een onbetwistbare eye-catcher in het decor is de keukenunit die midden het restaurant werd opgebouwd. Rond deze unit 8 plaatsen aan de keukentoog net zoals in Japan, waarbij de gast de chef en zijn bereidingen op de voet kan volgen.

Het restaurant opende de deuren eind november 2013 en kreeg als chef Louis Toussaint mee die voordien meer dan 27 jaar de scepter zwaaide als chef van restaurant Pré en Bulle in Ukkel. Voor hem een uitdaging om een nieuw restaurant op de rails te zetten met rijk aanbod van regionale ingrediënten, perfect gekoppeld aan kwalitatieve specialiteiten. Hij wordt op initiatief van Thierry Van Damme met wie hij reeds samenwerkte om de chefs die in verlof gingen, op diverse locaties te vervangen, geassisteerd door dessertmeester Alain vander Smissen van de Brasserie du Lac in Genval.

Het beheer van het restaurant is in handen van Steven Watier die mede de ingrediënten selecteert en ervoor zorgt dat la Table du Chaud Room een merkwaardige, kwalitatieve brasseriekeuken serveert. Voor onze degustatie opteerden we als voorgerecht voor een slaatje van de chef en st. jacobsvruchten. Vier keurig gebakken exemplaren rustten in een subliem romig sausje met fijne prei,  uitgebouwd tot een verzorgd decoratief geheel. Erg rijk van smaak en aroma’s bezorgden ze de smaakpapillen een leuke culinaire ervaring. Het slaatje van de chef werd een meer dan behoorlijke portie van malse slavariëteiten verrijkt met mooi gepelde tomaatkwartjes, gekookt ei en citroen. De bijhorende mayonaise werd apart geserveerd zodat je de sla naar hartenkust kan sauzen zonder vooraf met oversausing te worden geconfronteerd. Knapperig, fris en heerlijk van smaak.

Het hoofdgerecht werd een huisbereiding van kabeljauw en een pepersteak. Opnieuw leuke, verzorgde presentaties van kwalitatieve ingrediënten boordevol smaak en aroma. Een heerlijke puree werd het basisgarnituur van de hagelwitte, dagverse kabeljauwmoot terwijl de steak het gezelschap kreeg van goudgele en mooie knapperige frietjes.

Restaurant La Table du Chaud Room heropende de deuren op 18 augustus en kreeg naast een nieuwe kaart, die opgebouwd wordt rond verse zomergroenten, ook een nieuwe chef in de persoon van Bertrand Noel. Met de nieuwe chef die eerder actief was aan de zijde van Michel Hacquin, Michel Lafarque en René Mathieu, om nadien meer dan 15 jaar zijn eigen zaak ‘Le caprice de deux’ in Waver uit te baten, staat  Steven Watier er alleszins borg voor dat het nieuwe seizoen voor het restaurant de culinaire poorten verder opengooit en de bevoorrechte plaats die bij de gastronomen van het eerste uur wist te veroveren, verder zal uitbouwen en verstevigen. In Le Caprice de deux veroverde Bertrand alleszins lovenswaardige kritieken in de deltagids en haalde een 15/20 in de GaultMillau 2014, duidelijke bewijzen dat La Table du Chaud Room hoge ogen wil gooien op culinair vlak. Blikvangers op de kaart worden ongetwijfeld een rundcarpaccio met basilicum en parmezaan, parmaham 22 maand gedroogd met seizoengarnituur, met cognac geflambeerde scampi’s en een entrecôte simmenthal. Bertrand zorgt bovendien voor dagsuggesties afhankelijk van het dagverse marktaanbod. Uitdagingen te over om het restaurant opnieuw uit te testen.

La Table du Chaud Room – Avenue Zénobe Gramme 45 – 1300 Wavre

Tel 010- 23 82 16 – www.latableduchaudroom.be

Open alle middagen en de donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond;

Gesloten op zaterdagmiddag, zondag en feestdagen

Driegangenlunch 17€

Culinaire commentaren:

Tasted:           4 minutes

aangenaam en gezellig decor

kwalitatieve ingrediënten

aromarijke en decoratieve presentaties