Le Maquisard: oase op de Grebbeberg

Op de prachtige Grebbeberg in Rhenen ligt sinds 1929 het sfeervolle hotel ’t Paviljoen dat bekend staat om gastvrijheid, service, comfortabele kamers en restaurant Le Maquisard. Het hotel beschikt over 32 hotelkamers voorzien van bad, douche of whirlpool en eventueel balkon. Gasten kunnen eveneens gebruik maken van diverse faciliteiten zoals sauna, zonnebank, recreatieruimte, brasserie, serre en beschutte terras.

Dierenliefhebbers en kinderen mogen het naastgelegen park Ouwehands Dierenpark niet missen met een uniek berenbos, ga op ‘gorilla adventure’ of de ontdekking van Europa’s grootste speeljungle ‘Ravotaapia’. De Grebbeberg bij Rhenen vormt het einde van de Utrechtse heuvelrug. Een hoogte van ruim 50 meer resulteert in een zeer spectaculair uitzicht over het rivieroeverreservaat ‘De blauwe kamer’, de Nederrijn en de Betuwe. Op en rondom de Grebbeberg zijn diverse wandel- en fietspaden aangelegd waar men van fraaie uitzichten kan genieten.

’s Avonds kan met heerlijk dineren in het à la carte restaurant Le Maquisard terwijl men voor een lunch, high tea, high wine of een drankje met bittergarnituur terechtkan in brasserie Mondial of de serre. Kwaliteit en creativiteit zijn de sleutelwoorden in de keuken waarbij alle producten met zorg worden gekozen, bovendien staan op de kaart steeds wisselende seizoenspecialiteiten op basis van dagverse producten. Hier heeft men de keuze à la carte of een 3-gangenmenu aan 28.5€, een 4-gangen aan 32.5€ en het surprise 5-gangenmenu aan 37.5€. Bij het 3- of 4-gangenmenu kiest de klant uit de gerechten op de kaart, terwijl chef Taco Serné zorgt voor de samenstelling van het surprisemenu.

Wij hielden het bij een ontspannen lunch op het lommerrijke terras van Brasserie Mondial en opteerden voor een ambachtelijk gerookte zalm met roomkaas, honingmosterd en dille saus en een sla van gegrilde kip, bacon, parmezaankrullen en croutons. Leuke smaakcombinaties van dagverse producten met  mooie presentatie met bijpassende toasts en brood. Rustig en rustiek in een relaxerend kader. Dit alles voor amper 25€.

’t Paviljoen hotel biedt anderzijds vele mogelijkheden voor de organisatie van diners, recepties en zakelijke bijeenkomsten. De zalen genieten van daglicht en airconditioning terwijl ook de technische apparatuur voorhanden is. Een vergaderarrangement kan desgewenst worden aangevuld met een bezoek aan het Ouwehands dierenpark.

Hotel ’t Paviljoen – restaurant Le Maquisard – Grebbeweg103-105 – 3911 AV Rhenen

Tel 31 317-619 003 – www.paviljoen.nl

32 hotelkamers – 5 vergaderzalen –ruime parking