Le Pain Quotidien moet tijdelijk 13 bakkerijen sluiten.

“Met gesloten restaurants en te weinig steun is dit niet houdbaar.”

 

Le Pain Quotidien heeft een heel coronajaar lang bijna alle bakkerijen open gehouden voor hun klanten, hun personeel en hun leveranciers. Maar zonder de restaurants en vooralsnog zonder vooruitzicht op beterschap, is deze situatie niet langer houdbaar. CEO Annick Van Overstraeten publiceerde na het overlegcomité een opinie over het gebrek aan overheidssteun en ziet zich vandaag genoodzaakt om er nu ook naar te handelen door in totaal 13 winkelpunten voor onbepaalde tijd te sluiten.

Na het overlegcomité van afgelopen vrijdag is Le Pain Quotidien zwaar ontgoocheld. Op dit moment is er te weinig vooruitzicht op concrete steun van de overheid. De boodschap van de regering over een heropening vanaf 1 mei is te vaag en onder veel voorbehoud. De keten moet de helft van de bakkerijen in België tijdelijk sluiten, ze zullen ze pas weer openen als de restaurants ook weer open mogen en de gasten zowel buiten als binnen aan tafel mogen consumeren.

Le Pain Quotidien heeft tot het laatste moment geprobeerd om open te blijven voor hun klanten, voor de partners en leveranciers, de landbouwers die hun teeltplan niet zomaar op pauze kunnen zetten. Het was de ambitie om covid door te komen zonder te sluiten, maar daar moeten ze na een jaar volharden gedeeltelijk een eind aan maken. Onderaan dit persbericht vindt u het overzicht van de winkelpunten die sluiten en openblijven.

Le Pain Quotidien kreeg een nieuwe adem met CEO Annick Van Overstraeten, met M80 als nieuwe investeerder en hoofdaandeelhouder en de financiële armslag om de keten te vernieuwen. Het merk is sterk waardegedreven en meer dan ooit relevant voor een breder publiek.

Blijven open : Antwerpen, Mechelsesteenweg – Brussel, Louise – Brussel, Lepoutre – Brussel, Dansaert –             Brussel, Zavel – Brussel, Tongerenstraat – Elsene – Wemmel – Gent, Kalandeberg – Knokke en             Maasmechelen

Sluitingen: Antwerpen, Steenhouwersvest – Antwerpen, Graanmarkt – Antwerpen, Kievit – Antwerpen, Leopold de Waelplaats – Brussel, Tour & Taxis – Brussel, Koningengalerij – Gent, Korenmarkt – Brugge – Mechelen –   Luik – Waterloo – Waver en Overijse.