Le Relais de Bazel

symboliseert een nieuwe hedendaagse hospitality beleving.

 

De huidige versmachtende track-and-trace cultuur dient voor velen soms on-hold gezet te worden. De nood aan het heroveren van de controle over zichzelf en zijn omgeving inspireerde het ontstaan van deze Private venue. Privacy, selfness, well-being, escapisme, duurzaamheid en een intense connectie met de natuur bepalen samen deze eigentijdse gastvrijheid. Zelf het roer in handen nemen en de koers bepalen louter en alleen met wie u het verkiest in een huis van vertrouwen…

Al eeuwenlang staat het woord Relais synoniem voor een huis waar men kan schuilen, zich veilig voelt en tot rust kan komen. De essentie van het begrip is nooit veranderd: vroeger was het de letterlijke ‘rust-herberg’ op lange trektochten. Nu wijst het nog steeds op een rustmoment op een veel te hectische levensweg. Le Relais de Bazel wil op een eigentijdse, holistische wijze de nodige rust en sereniteit bieden. Elke vorm van samenzijn wordt tailormade ingevuld en met eerbied voor de nodige privacy! Zowel een meeting met slechts enkele gasten als een mooie huwelijksviering worden op deze manier benaderd en op maat uitgewerkt.

Bazel, een Middeleeuwse dorpje bevindt zich vlakbij een uitzonderlijke natuurpracht. De Polders van Kruibeke vormen het grootste overstromingsgebied van Vlaanderen (650 hectare topnatuur). Een echt wandel- en fietsparadijs te midden van bossen, weides, slikken en schorren en duizenden weide- en watervogels. De juiste plaats om te onthaasten en je met nieuwe energie op te laden. Een groene pitstop om de nodige zuurstof bij te tanken. In deze idyllische omgeving hebben gastvrouw Gina Miurin en sterrenchef Kris De Roy het prachtige Relais de Bazel gecreëerd. Een serene plek waar alle warme tonen van gastvrijheid aanwezig zijn.

Le Relais de Bazel is een polyvalente ruime locatie met mooie tuinen die zich perfect leent tot de organisatie van tal van events. Een globale en gepersonaliseerde service gefocust op de integere beleving van de gasten en hun privacy zijn hier troef! Deze holistische hospitality service kan van ‘absolute private’ tot ‘tailormade butlerservice’ gaan.

Le Relais de Bazel vond een onderkomen in een statig herenhuis anno 1840 dat in 1947 werd gekocht en verbouwd door de familie Pien. Sindsdien werd het generaties lang de locatie voor het befaamde notariaat van vader en zoon Pien. Het pand werd net voor de coronacrisis gekocht, volledig gerenoveerd en in ere hersteld. De klassieke bouwstijl en de tijdloze uitstraling van deze voormalige notariswoning typeren het pand. De symmetrische en strakke basislijnen geven het een klassevolle authentieke uitstraling. Het huidige interieur is zowel stijlvol als bijzonder eigentijds. Vandaag staat dit pand volledig in het teken van wellbeing en privacy.

Private venue Le Relais de Bazel is een exclusieve, multifunctionele locatie met de focus op gepersonaliseerde service. Een bevoorrechte cocon bestaande uit twee suites en een loft van zeer hoog niveau. De decoratie en inrichting zijn te danken aan de overvolle inbeeldingskracht van gastvrouw Gina Miurin. Hoewel de gevel van het voormalige herenhuis bijna ongewijzigd is gebleven, werd het hele interieur van de woning opnieuw ontworpen. In eigentijdse stijl natuurlijk. Zo bevinden zich op het gelijkvloers meerdere private spaces voor allerlei doeleinden, een bibliotheek with a view, een kantoor en vergaderruimte, een grote polyvalente ruimte die plaats biedt aan 50 personen zittend, een open keuken met mogelijkheid voor show-cooking, een groot terras dat ook plaats biedt voor 60 personen en aansluitend een enorme privétuin. Op de eerste en tweede verdieping zijn er twee prachtige suites: Suite Manon en Suite La Cinq, alsook de Loft au 5ième Ciel die zowel licht als ruim is en een uitzonderlijk uitzicht biedt op de tuinen en het pittoreske dorpsplein.

Het sterrenrestaurant het Hofke van Bazel is de exclusieve catering-partner. De foodbeleving wordt exclusief verzorgd door sterrenchef Kris De Roy. Dit gerenommeerd restaurant draagt immers de groene gastronomie hoog in haar vaandel. De intense band met de natuur en al het moois dat die te bieden heeft komt in deze keuken altijd en onvoorwaardelijk tot zijn recht. Kris verzorgt een fine dining beleving en healthy moments met de link naar de impact van de voeding op de mentale en fysische gezondheid. Recepties, walking dinner o.a.  Presentaties en degustaties,  Culinaire workshops

De gecombineerde talenten en de jarenlange ervaring van de eigenaars zorgen ervoor dat de diensten van Le Relais de Bazel synoniem zijn voor een hoogwaardige persoonlijke service. Dit team heeft talent in overvloed om elk verblijf in deze bijzondere omgeving om te toveren tot een werkelijk unieke en exclusieve hospitality ervaring. In het tailormade aanbod zitten alle denkbare variaties inbegrepen zoals het een exclusive private venue beaamt.

Le Relais de Bazel – Private venue : Koningin Astridplein 5 • 9150 Bazel • welcome@lerelaisdebazel.be • www.lerelaisdebazel.be

Hofke van Bazel – Fine dining restaurant – Koningin Astridplein 11-13 – 9150 Bazel