Lente wijnbeurs Delhaize – toppers – rode wijnen /3

CLOS DE LOS SIETE 2013

Wijn afkomstig uit Argentinië op een bodem van kleizandgrond met een sterke aanwezigheid van rolstenen, drainerende gronden. Oppervlakte: 325 ha geplant op 850 ha van de Clos. Assemblage van 53% Malbec, 23% Merlot, 12% Cabernet Sauvignon, 8% Syrah, 3% Petit Verdot.

Vinificatie: koude prefermentaire maceratie met droogijs.

In het glas een aantrekkelijke dieppaarse kleur met een intense purper schijn, typisch voor de Malbec. In de neus biedt de wijn een heel mooie aromatische uitdrukking van kruiden, fruit met een uitgesproken mineraliteit. Wij nemen toetsen van pruimen en zwarte vruchten waar die elegant gecombineerd worden met kruiden, pepers en subtiele aroma’s van blonde tabak, typisch voor het rijpen in Franse eikenhouten vaten. In de mond verrast deze Clos de Los Siete 2013 door zijn harmonieuze aanzet en zachtheid die zich verderzet in een intense mond, vlezig, vol, met een grote finesse. Alcohol: 14,5% vol. Bewaarpotentieel: van 3 tot 10 jaar.

Foodpairing: kaas, wild, rood vlees. – Prijs: 14,29€ (3+1) > 10,72€/per fles.

Clos de los Siete is een project gecreëerd door Michel Rolland, de legendarische oenoloog en internationale raadgever die werkt met heel wat prestigieuze wijnhuizen ter wereld. Bij zijn aankomst in Argentinië in 1987 was hij snel overtuigd van het grote wijnpotentieel van Argentinië en besloot om gebruik te maken van dit potentieel. Hij vond de ideale grond van de Cordillère van de Andes, tussen 1100 en 1200m hoogte in Vista Flores, op 120 km ten zuiden van de Mendoza. Michel Rolland zal dan aan de andere bevriende families en eigenaars van de gekende châteaus van de Bordeaux vragen om zich aan te sluiten bij dit project: De Clos de los Siete werd in 1999 ingewijd. Clos de los Siete is een wijn die voornamelijk uit Malbec bestaat, de druivensoort bij uitstek in Argentinië en wordt vervolledigd door een assemblage van Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Petit Verdot en Cabernet Franc. Clos de los Siete is vandaag de wijn die voornamelijk uit malbec bestaat, de leider in de wereld.

Op de proeftafel :CHÂTEAU GUIBEAU 2014

Een Bordeaux – Libournais wijn geoogst in de gemeente Puisseguin, Saint-Emilion. Een assemblage van Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon.

Kersenrode kleur met in de neus toetsen van steenvruchten en lichte kruidigheid. In de mond een volronde aanzet met hints van rode & zwarte bessen: steenfruit, klein rood bosfruit. Smakelijke zachtheid van goed rijpe Merlot met verfijnde bittertonen in de afdronk. Alcohol: 13,5% vol. Bewaarpotentieel: 5 jaar.

Foodpairing: rood vlees, wild en kaas. – Prijs: 11,90€ (3+1) > 8,93€/per fles.