La Table de Mus – Brussel

“De kookstijl en de service zijn een zaak van passie, vrijheid en liefde … “ Mustafa Duran. 2016 was voor het restaurant La Table de Mus een fantastisch jaar! Vanwege TripAdvisor ontving het restaurant het Certificaat van uitmuntendheid, Gault&Millau beloonde het met 13/20, het ontving de prijs van Best of 2016 for Brussels en het werd lid van de Académie Culinaire de France … La Table de Mus is gewoon een must in Brussel ! Een succesjaar aldus Mus maar tegelijk een serieuze uitdaging om nog beter te doen, de keuken te verfijnen en de klanten extra te verwennen.

Vanaf de eerste dag kende de zaak heel wat belangstelling, niet alleen artiesten en Belgische politici, maar vooral veeleisende gastronomen, verliefde koppels en zakenlui weten dit restaurant te vinden, omdat ze hier een kookstijl en een sfeer aantreffen die nooit teleurstelt.

In de meer dan 20 jaar dat Mus actief is in de Belgische/Brusselse horeca, legde Mus een interessant parcours af. Opmerkelijk is dat hij zijn culinaire kennis steeds bijschaafde, nog altijd trouwens, om een kwaliteitsvolle keuken aan te bieden die gerust een ster verdient. De van Turkse origine Mustafa, beter gekend als Mus, kwam heel toevallig in de wereld van de gastronomie terecht. Afkomstig van een bescheiden familie startte hij op 16-jarige leeftijd met werken. Gevormd door grote chefs, talentrijke sommeliers en gedreven maîtres d’hotel, zoals mevrouw Ayse Ucar, Roland Debuyst, Alain Defoort, Yves Catulle, Michel D of Gaëtan Colin, leerde hij omgaan met de discipline en de strenge regels die eigen zijn aan topzaken. Zijn wil om te leren, zijn liefde voor de keuken en producten, zijn zorgvuldig werk, zijn talent voor trefzekere combinaties tussen wijn en gerecht en zijn onberispelijke service zorgden er al snel voor dat Mus er bovenuit stak

Toen Gaëtan Colin in 2004 zijn restaurant Jaloa opende, vroeg hij Mus om de bediening op zich te nemen. Door hun gezamenlijk werk ontving Jaloa een Michelinster. Door deze geweldige ervaring en omdat Mus graag onderneemt, besloot hij een eigen zaak te openen: La Table de Mus, een restaurant dat van in het begin een ongelooflijk succes kent. Zijn eclectisch clientèle zijn levensgenieters met verstand van zaken, die blij zijn om gastronomisch te kunnen tafelen tegen een schappelijke prijs.

Het decor van La Table de Mus is strak maar warm, met zicht op de open keuken waar het kooktalent van chef Khaled Bouhamidi kan gevolgd worden. Belangrijk detail: de fraai gedekte tafels zorgen voor een vleugje extra chic. Het bord resulteert in een symfonie van geuren en kleuren, telkens goed klaargemaakt en met veel liefde voor het vak. Seizoensproducten worden er gekoppeld aan originele accenten, wat de maaltijd onvergetelijk maakt. De service wordt geleid door Mus, die alles doet om het zijn gasten naar hun zin te maken. Gedreven en met kennis van zaken geeft hij meer uitleg bij de kaart en de aantrekkelijke menu’s.

Op de kaart van La Table de Mus staan een lunch voor € 26 (voorgerecht, hoofdgerecht, dessert), een menu “passion” van 3 gangen voor € 34 (inclusief wijnen: € 52). Voor de echte fijnproevers is er het menu “freedom” van 4 gangen voor € 47 (inclusief wijnen: € 68) of het menu “love” van 5 gangen voor € 63 (inclusief wijnen: € 90).

Wij genoten bij onze proeverij van het menu ‘freedom’ waarbij Mus en vooral Khaled ons op bijzonder aangename manier wisten te verrassen. Als opener een frisse en leuk zilte creatie van sint jacobvsruchten met rode biet, radijsjes, champignons, een streepje sevruga, heerlijk succulent en mooi decoratief. Volgde een duo van langoustines, gewoonweg verrukelijk en heerlijk lekker. Het hoofdgerecht werd een duo van skrei, enerzijds natuur op vel gebakken met mooi garnituur van zeewier en fijne prei en anderzijds een delicaat kroketje van skrei. Een inventieve smaakbom die de kookkunst van Khaled subtiel uitstraalde. Als afsluiter een mooi chocolade dessert. Een geheel dat door een leuke wijnselectie werd ondersteund, bij deze culinaire weelde past slechts één enkel advies: een onbetwistbare aanrader!

Restaurant La Table de Mus, Oud Korenhuis ( Place de la vieille Halle aux blés)  ligt weg van de drukte en de stress, maar toch vlak bij het Brussels historisch stadscentrum, een locatie waar het beslist nog mooie dagen tegemoet gaat. Met een nieuw concept heeft Mus alvast een verrassing in petto…

Oud Korenhuis (Place de la Vieille Halle aux Blés) 31 1000 Brussel – tel 02 51105 86 Open van maandag tot zaterdag – zondag gesloten – woensdag gesloten (open na aanvraag voor groepen vanaf 15 personen)

Culinaire commentaren:

Tasted4you: 5 minutes

gezellig en kunstvol interieur

attentievolle bediening

decoratieve presentaties

heerlijke smaakcombinaties met dagverse producten

subtiele wijnassociaties

GaultMillau:  13/20

adres om op te volgen

Delta:             1 muts

leuk restaurant

team met stevige geloofsbrieven

Franse keuken