Les auteurs d’un vin – Château Saint-Christoly – Médoc

Domein waar 7 generaties sinds 1860 de know how en ambachtelijke inbreng hebben gebundeld in aangename wijnen. Bovendien verdient een eerder uitzonderlijke benaming ‘ Heraud & filles’ of ‘Heraud & dochters’ enige aandacht. Het zijn inderdaad Cathy, wijngaarden en chai, en Sandrine, verkoop en beheer’ die het domein runnen en hun wijnen een persoonlijk en vooral vrouwelijk accentje van finesse en elegantie meegeven. De successen tijdens divers concours en beurzen bewijzen de kwaliteit maar het is vooral de passie die ervoor zorgt dat dit domein van 30 ha, millésime na millésime, de waarden van deze uitzonderlijke terroirs in de kijker stelt.

Het domein geniet van een terroir van gravel en argilo-calcaire ondergrond met aanplantingen van 55% Merlot en 45% Cabernet Sauvignon met ranken met een gemiddelde ouderdom van 30 jaar, zowat 5000 ranken per ha wat goed is voor een productie van 45 hl/ha.

De oogst gebeurt mechanisch en de cuvaison onder gecontroleerde temperatuur, neemt ruim 4 weken in beslag. De rijping van de wijn gebeurt in Franse eiken vaten en dit gedurende minstens 12 maand.

Op de proeftafel: Château Saint-Christoly 2013

Deze cru bourgeois toont een leuke robijnrode mantel en ontplooit in de neus aangename aroma’s van rijp rood fruit met hints van toast en accenten van peperkoek.

In de mond krijgen we een gestructureerde en verzorgde volronde aanzet met subtiele hints van hout. Op het middenpalet komen ook delicate tannines vrij die zich mengen met zwarte bessen en licht animale hints die uiteindelijke samenvloeien in een aangename en lange afdronk.