Les Vignobles Foncalieu onthullen de elegantie van de rosés uit het Franse zuiden

Paradis Secret by Foncalieu, ‘het’ geheim van vakbeurs Wine Paris. Vignobles Foncalieu flirt met de ‘premiumisation’-trend van roséwijnen door hun eerste AOP Languedoc rosé, Paradis Secret, te lanceren op deze nieuwe Franse vakbeurs. Dit nieuwe, vrouwelijke en moderne sap combineert de elegantie van rosé uit Zuid-Frankrijk met verpakkingsinnovatie en benadrukt de creativiteit van deze roséspecialist in de Languedoc.

Met Paradis Secret consolideert de speler met het grootste wijnbouwgebied in het zuiden van Frankrijk zijn positie als specialist van rosé en witte wijnen in de Languedoc. Het nieuwe juweeltje verruimt bovendien de ‘Signature’ collectie.

Het traditionele assortiment van de Languedoc, Syrah, Grenache en Cinsault, geteeld in de heuvels met zicht op de middellandse zee, zorgt voor frisse en subtiele wijnen. Paradis Secret is een aanvulling van het tiendelig rosékleurig gamma dat wijnen uit IGP Vallée du Paradis, Coteaux d’Ensérune, Pays d’Oc en AOP Corbières en Minervois omvat. Het is aldus Alexandra Ladeuil, export en marketingmanager van Les Vignobles Foncalieu, om de regio Languedoc, die te weinig belangstelling geniet, te promoten, dat we uitzonderlijke kwalitatieve en goed bewaarde geheimen onthullen.

Elegante verpakking

Voor deze eerste AOP Languedoc rosé in het assortiment “Signature”, werd recent een nieuwe fles, Garance, ontwikkeld. Hierbij werd gekozen voor een slanke lijn en matte textuur die wordt afgesloten met een glazen stop. Deze innovatieve verpakking dient als een uitstalraam voor een zeer helder sap, vrouwelijk en trendy. De oudering op fijne droesem in roestvrijstalen vaten, voldoet volledig aan de verwachtingen van de rosé-markt, waarbij de oorsprong Languedoc eveneens een criterium is voor de nodige waardering. Uit een onderzoek van de CIVL (Languedoc-Roussillon Observatory), blijkt dat de benaming Languedoc ruim 52% vertegenwoordigt van de verkoop van rosé-wijnen. De omzet van dit segment groeide in minder dan tien jaar met maar liefst 38%. (2011-2018 ).

Roséspecialist:

Deze Paradis Secret AOP Languedoc moet de komende maanden de leidinggevende positie van Vignobles Foncalieu, erkend als specialist van witte en rosé wijnen in de Languedoc, binnen het segment van het traditionele netwerk CHR in Frankrijk, maar ook op het vlak van de export versterken. Ruim 60% van de productie van het millennium 2018 wordt door deze wijnen in beslag genomen.

Dankzij een breed scala van rosé-wijnen zoals Château Haut Gléon rosé (AOP Corbières), Domaine Haut Gléon rosé ( IGP Vallée du Paradis), Le Versant Grenache rosé (IGP Pays d’Oc), de uitzonderlijke Piquepoul noir en Sauvignon gris gevinifieerd als rosé, met Vignobles Foncalieu als voorloper, groeide de omzet van de rosé-wijnen in waarde met maar liefst 53% de voorbije 3 jaar. Vignobles Foncalieu dankt dit commerciële succes aan de ervaring van 650 wijnbouwers en het gebruik van high-tech installaties, o.m. de nachtelijke oogst om de frisheid te bewaren en snelle pneumatische persing om de aroma’s optimaal te behouden. Expertise die bijdraagt in de productie van uitzonderlijke rosé-wijnen.

Het palet rosé-wijnen van Les Vignobles Foncalieu omvat Château Haut Gléon rosé (AOP Corbières), Domaine Haut Gléon rosé (IGP Vallée du Paradis), Le Versant Grenache rosé (IGP Pays d’Oc), Ensérune Cabernet franc rosé (IGP Coteaux d’Ensérune), Piquepou Noir (IGP Coteaux d’Ensérune), Le Griset Sauvignon gris (IGP Pays d’Oc), Les Cardounettes (IGP Pays d’Oc bio) en nieuw Paradis Secret (AOP Languedoc).