SodaStream Spirit One Touch is ‘gekozen’ product van het jaar 2019

Gebruiksgemak en duurzaamheid gaan perfect samen in revolutionair bruiswatertoestel. Dinsdagavond werd in Brussel voor de 11e keer het Gekozen Product van het Jaar bekendgemaakt. Het innovatieve bruiswatertoestel SodaStream Spirit One Touch, dat afgelopen jaar op de markt is gekomen, wint in zijn productcategorie. “Deze verkiezing is een waardemeter, recht uit de markt. Het label is een bevestiging dat we de afgelopen jaren ons duurzame alternatief hebben aangepast volgens de wensen van de consument”, aldus Tamara Kroon, Marketing Manager SodaStream Benelux.

SodaStream, het toestel waarmee je bruiswater maakt van kraantjeswater, loopt al jaren voorop met technologische ontwikkelingen. Spirit One Touch is een elektrisch model met drie automatische bruisniveaus voor het ultieme gebruiksgemak. Met één druk op de knop bepaal je de hoeveelheid bruis die je aan het water wil toevoegen.

Marktonderzoek

Het Gekozen Product van het Jaar is een gerenommeerd en succesvol concept in meer dan 40 landen wereldwijd. Alle deelnemende merken worden eerst beoordeeld door een comité, dat zich uitspreekt over de geldigheid van de kandidaatstelling en de relevantie van de ingeschreven producten. Vervolgens kiezen een panel van 5000 consumenten en een testpanel van 50 gezinnen, samengesteld door marktonderzoeksbureau Nielsen, de uiteindelijke winnaars. Daarmee heeft het publiek directe invloed op de resultaten van het onderzoek.

Bovengemiddelde score: 30,5/40

SodaStream Spirit One Touch mag zich een jaar lang Gekozen Product van het Jaar 2019 noemen met een totaalscore van 30,5/40 op basis van innovatie, visuele aantrekkelijkheid, aankoopintentie en een producttest. De gemiddelde score van concurrenten is 27,6. Dat Spirit One Touch een gebruiksvriendelijk en doeltreffend hulpmiddel is voor consumenten in hun strijd tegen wegwerpplastic, mag blijken uit de resultaten van de gebruikstest. Op het vlak van performantie scoort het toestel maar liefst 8,6 op tien.

SodaStream biedt een duurzaam alternatief voor bruisend water en is wereldwijd marktleider voor toestellen om thuis bruiswater te maken. Met een SodaStream-toestel maak je kraantjeswater in een handomdraai bruisend en zijn plastic wegwerpflessen overbodig. Een herbruikbare SodaStream-fles bespaart gemiddeld 2800 wegwerpflessen. De intensiteit van de bubbels bepaal je zelf. SodaStream is actief in 45 landen. In België is SodaStream verkrijgbaar bij onder andere Bol.com, Blokker, Carrefour, ColliShop, Coolblue, Delhaize, Eldi, Euronics, Exellent, Krëfel, MediaMarkt en Vanden Borre. www.sodastream.be