Valentino Chocolatier maakt een heerlijke chocoladejurk voor Salon du Chocolat

Valentino Chocolatier, specialist in Belgische handgemaakte pralines, creëerde ter gelegenheid van het zesde Salon du Chocolat in Brussel een prachtige chocoladejurk. Deze lange avondjurk is gemaakt met zo’n duizend zilverkleurige pralines. De jurk is te bewonderen tijdens het evenement van vrijdag 22 tot zondag 24 februari in Tour&Taxis.

Het ‘Salon du Chocolat’, het grootste chocolade-evenement ter wereld, organiseert haar zesde Belgische editie. Het gebeuren vormt de link tussen de landen die chocolade produceren, de chocolatiers en de chocoladeliefhebbers. Het Salon du Chocolat in Tour&Taxis verwelkomt meer dan 100 Belgische en internationale deelnemers. Het doel? De bezoekers laten genieten van uitzonderlijke chocolademomenten. Tijdens het salon zijn heel wat animaties voorzien, met als hoogtepunt het dagelijkse chocolade-défilé.

De jurk

Gedurende 5 maanden werkten de chocolatiers van Valentino Chocolatier samen met ontwerpster Sixtine Anne de Molina. Het resultaat is een prachtige en tegelijk overheerlijke creatie, versierd met een duizendtal zilverkleurige pralines op kleurrijke plaatjes. Ontwerpster Sixtine Anne de Molina: “Wie België zegt, zegt chocolade. Maar ook fashion en haute couture zijn onze paradepaardjes. De Belgische editie van het Salon du Chocolat is voor mij de gedroomde gelegenheid om mijn passie voor haute couture te combineren met Belgische haute chocolaterie. Het is dan ook fantastisch om voor de derde keer zo’n verrukkelijk ontwerp te mogen creëren.”

De jurk schittert voor het eerst tijdens het openingsgala op donderdag 21 februari. Van vrijdag 22 tot zondag 24 februari is de jurk te bewonderen door het grote publiek. Het chocolade-défilé gaat dagelijks door om 16u30 en om 17u.

40 jaar Valentino Chocolatier

Valentino is al 40 jaar een 100% Belgisch familiebedrijf dat zich specialiseert in handgemaakte pralines en chocoladeproducten. In haar chocoladeatelier te Schepdaal produceert Valentino jaarlijks 300.000 kg pralines. Het merendeel van de lekkernijen is bestemd voor de Belgische chocoladeliefhebbers, verdeeld via een netwerk van 60 speciaalzaken. Het bedrijf Valentino en haar aanbod kenmerken zich door vakmanschap, creativiteit en innovatie.

Focus op heerlijke geschenken – Zeg het met chocolade!

Valentino verwent haar klanten met creatieve en smaakvolle chocoladegeschenken. Waar we naar streven? Chocoladeliefhebbers volop van het leven laten genieten. In de winkels kunnen consumenten en bedrijven terecht voor chocoladeproducten en geschenken, voor elke gelegenheid en elk seizoen. Het chocoladegamma bestaat uit meer dan 80 chocoladevariëteiten: van room- en botervullingen tot hazelnootpralinés, ganaches, fondantcrèmes en karamel.

Innovatieve chocolatier

Al meer dan 10 jaar creëren en lanceren de chocolatiers van Valentino elke maand een nieuwe praline. Van september tot juni kunnen onze klanten maandelijks een nieuwe creatie komen proeven. Sinds 2 jaar experimenteert Valentino met specifieke origine chocolades. De cacaobonen van deze creaties komen uit één specifiek land, wat zorgt voor een intense en zeer diverse smaakervaring. De volgende landen kwamen reeds aan bod: Ghana, Mexico, Java, Ecuador, Madagascar, Papua, Brazilië, Costa Rica, Ivoorkust, Vietnam, Sao Tome, Venezuela, Dominikaanse Republiek, Tanzania, Cuba. In februari verrassen we met Peru, een praline uit pure chocolade met een Zuid-Amerikaanse wijnganache.

Web: www.valentino.be