Little dish, gezonde ,verse maaltijden voor kinderen

Drukke ouders, spits de oren! Vanaf nu zijn de gezonde, verse kindermaaltijden van Little Dish beschikbaar bij Delhaize, in het koelschap. Deze gloednieuwe kant-en-klare ‘dishes’ voor kleintjes van 1 tot 5 jaar met 100% natuurlijke ingrediënten zitten boordevol groenten en smaken net zo goed als een zel­fbereide maaltijd.

Het Little Dish gamma komt in 4 smaken, stuk voor stuk kinderfavorieten en goedgekeurd door het smaakpanel van Tiny Tasters én nutritionisten.

Tiny Tasters doen de test : Little Dish werd opgericht door Hillary Graves, mama van twee zonen. “Toen ik net mama werd, schrok ik in de winkel van de houdbaarheid van voeding voor kleintjes. Vaak tot twee jaar! Zoals veel ouders geef ik mijn kinderen het liefst verse voeding. Maar lekkere, verse en gezonde maaltijden in supermarkten, dat vond ik niet.” En dus richtte zij Little Dish op. Maaltijden die nutritioneel evenwichtig zijn, klaar in 1-2-3 en zo lekker dat zelfs de moeilijkste eters overstag gaan.

Heel belangrijk in de ontwikkeling van elk nieuw recept, is de mening van het smaakpanel van de Tiny Tasters. Elk recept doorstaat de test van 250 kleintjes, om zo tot het beste recept te komen. “Zo zijn we zeker dat de maaltijden naast voedzaam bovenal lekker zijn”, zegt Hillary. “Je kan een maaltijd nog zo gezond maken, maar als je kinderen er niet van eten, heeft het geen zin”.

Kant-en-klaar met Belgische toets

Het gamma van Little Dish maaltijden wordt met trots in België gemaakt. Enkel de beste, natuurlijke ingrediënten worden gebruikt en ze zitten tjokvol groenten. Toegevoegde suiker zal je niet vinden, ook het zoutgehalte is laag gehouden.

Kies uit de Spaghetti met Gehaktballetjes, Veggie Lasagnette, Kip Tikka Masala en Gehaktschotel met Puree. Elk van deze maaltijden komt in een duurzaam schaaltje van houtvezel en is 100% recycleerbaar. Warm ze enkele minuten op in de microgolf en het is klaar om te serveren!

Goedgekeurd door nutritionisten

De maaltijden van Little Dish worden gemaakt met de hulp van kinderdiëtiste Charlotte Stirling-Reed. Charlotte is mama van Ra­y (7 jaar) en Ada (4 jaar) en streeft ernaar ouders te helpen om hun kids de gezondste start in het leven te geven. Zij ziet erop toe dat de recepten nutritioneel in balans zijn en aan de hoogste kwaliteitsstandaarden voldoen. Ook Belgische kinderdiëtiste en auteur Vicky De Beule is fan van Little Dish: “Ik ben erg onder de indruk van het gamma van Little Dish. Je ziet dat er veel zorg is besteed aan elk recept, zodat er voldoende groenten in zitten, het jonge kinderen aanspreekt en tegelijk heerlijk smaakt. Dit is een lifesaver op drukke dagen, als er geen tijd is om te koken!”

Nieuw bij Delhaize

Je vindt de Little Dish maaltijden vanaf nu exclusief bij Delhaize. Niet in de rayon van baby-artikelen, maar in het koelschap. Waar maaltijden van verse voeding thuishoren! Aanbevolen verkoopprijs: €3.79, ook op de e-shop: delhaize.be

lLittle Dish heeft als missie om door betere voeding een positief verschil te maken voor de gezondheid van kinderen overal ter wereld. Hillary Graves, moeder van twee jongens, richtte Little Dish in 2006 op in Groot-Brittannië om een gat in de markt te vullen voor verse, nutritioneel evenwichtige maaltijden voor jonge kinderen, die net zo goed smaakten als zelfgemaakte maaltijden en vers uit de koelkast kwamen. Dit in tegenstelling tot traditionele, houdbare kindermaaltijden die soms tot wel twee jaar in de schappen liggen. In België omvat het bekroonde assortiment vier heerlijke, verse maaltijden en wordt het exclusief verkocht in de supermarkten van Delhaize over heel België en online op de e-shop van Delhaize.