Logis lanceert nieuwe gids ‘L’Exception Logis’ en onthult onderscheidingen 2018, ook voor Belgische chef-kok

LOGIS, de grootste keten van onafhankelijke hotels en restaurants in Frankrijk en Europa met 2200 vestigingen en een belangrijke speler in het premiumsegment, kondigde afgelopen juni de lancering aan van een nieuw high-end merk genaamd L’EXCEPTION LOGIS. De nieuwe gids L’EXCEPTION LOGIS, die vandaag is uitgegeven, verzamelt de Logis d’Exception hotels, de Tables d’ Exception en Tables Distinguées restaurants en de Spas d’Exception. Logis kondigt de uitgave van de nieuwe gids aan en presenteert hiermee de bekroonde ‘Tables’.

‘L’EXCEPTION LOGIS brengt buitengewone plaatsen samen, die rijk zijn aan unieke verhalen en gerund worden door toegewijde en gepassioneerde eigenaars en chef-koks, vastbesloten om hun kunst, een vector van sterke en authentieke emoties, door te geven,’ aldus Karim Soleilhavoup, algemeen directeur van Logis.

Nieuwe Tables Distinguées en Tables d’Exception 2018

Dit jaar is Logis verheugd 71 chef-koks in Europa te herkennen als ‘Table Distinguée’ en 1 chef als ‘Table d’Exception’. Tables d’Exception, is een nieuw segment waaronder restaurants met 2 en 3 Michelinsterren of 4 en 5 Gault&Millau-punten. De Tables Distinguées omvatten restaurants met 1 Michelinster of 3 Gault&Millau-punten, evenals juweeltjes die zijn geselecteerd door een jury van restaurantcritici.

De chef-koks, ware ambachtslieden van de smaak, tillen de ongelofelijke rijkdom van de producten en de cultuur uit hun regio op een hartstochtelijke wijze op naar een hoger niveau. De traditionele, moderne of gedurfde Tables d’Exception en Tables Distinguées combineren het beste van de gastronomie met de garantie van een moment van uitzonderlijk genot.

‘De onderscheidingen Table Distinguée en Table d’Exception geven een perfect overzicht van de meest prestigieuze Logis-adressen waar gewerkt wordt met passie en talent en waar een enorme know-how aanwezig is,’ verklaart Karim Soleilhavoup.

Table Distinguée in België

Hôtel Du Moulin in Ligneuville – Chef-kok Jean Goire

Jean Goire is een chef-kok die dol is op de traditie van de grote Europese chefs. Smaak staat bij hem centraal en dus ook goed gekruide gerechten, perfect uitgebalanceerd. Royale porties en hoogwaardige lokale producten zijn kenmerkend voor deze ontmoetingsplaats van fijnproevers.

Logis is al 70 jaar createur van authentieke ervaringen en de grootste keten van onafhankelijke restaurant-hotelexploitanten in Europa met 2.200 vestigingen in 8 landen. Logis verzekert een gepersonaliseerd en vriendelijke ontvangst, accommodatie van goede kwaliteit en een keuken die lokale seizoensproducten gebruikt om huisgemaakte gerechten te bereiden. De garantie goed te eten en goed te slapen in een mooi ingericht etablissement leiden tot een zeer goede beoordeling van onze gasten, 8.6/10 (90.000 gecontroleerde beoordelingen). Alle Logis-etablissementen zetten de streek waar ze gevestigd zijn voorop; ze stimuleren de lokale economie, geven de voorkeur aan korte afzetkanalen en regionale producten. www.logishotels.com