Loire properties

Wanneer het kwik naar hogere temperaturen stijgt, is er niets beter dan een jonge en frisse witte wijn om ongegeneerd van het prachtige weer te genieten. Het kasteel van Vallagon, vroeger deel van het Chenonceau domein, stelt een Sauvignon van Touraine voor  om de lange avonden nog gezelliger te maken.

Deze lichtgele wijn die je best jong drinkt, trekt je aan met zijn aroma’s van exotisch fruit. In de mond transformeren noties van citrusvruchten zich subtiel naar een minerale finish. Leve de zomer! Deze moet je proeven vooraleer de regen er weer is.

Touraine – Château de Vallagon – 100% Sauvignon

Het domein van Vallagon maakte vroeger deel uit van het domein van Chenonceau en strekte zich uit tot aan het gehucht “Les Drageonnières”. In de 19de eeuw installeerde de eigenaar een pers. In 2005 werd het kasteel getransformeerd naar een hotel van drie verdiepen en 12 prachtige kamers. http://chateaudevallagon.fr

Wijn en gerecht: Ideaal met zeevruchten en vissen met saus. Je drinkt deze wijn best jong zodat hij zijn frisheid behoudt. Drinken tussen 8 et 10°C. Bewaring: drinken binnen twee jaar naar de oogst. Te koop bij Spar, aanbevolen prijs: €6,99

Loire Propriétés, een geliefkoosde producent van de Belgen

Het is het verhaal van een duurzame wederzijdse waardering die de Belgische consument verbindt met de grootste producent van het Loiredal. Via talrijke appellaties in de winkelrekken – meer dan tien in totaal – heeft Loire Propriétés, een groep van wijnbouwers verenigd rond vier coöperatieve wijnkelders, een distilleerderij en een handelsonderneming, zijn export naar België zien toenemen in de laatste 15 jaar. Sinds het begin van het derde millennium, is zijn verkoop gegroeid met 50% in ons land, waardoor de onderneming de derde grootste importeur van Loirewijnen is geworden. De nieuwe cuvées die deze maand worden voorgesteld, zullen alleen maar de belangstelling van de Belgisch consument versterken.

http://www.loire-proprietes.com