Deltagids Brussel en omstreken

De Delta Gids 2017-2018 Brussel viert dit jaar zijn 40ste verjaardag. Sinds 1977 streeft de Delta Gids aldus directeur Stéphane Desmet ernaar om een zo eerlijk en oprecht mogelijk overzicht geven van alle goede adressen in brede regio Brussel. Veertig jaar passie gebundeld in een zorgvuldige selectie van circa 1000 goede adressen.

Net als bij de oprichting, 40 jaar terug, zijn de basiscriteria nog steeds dezelfde: voorrang geven aan kwaliteit, eerlijkheid en inventiviteit, maar vooral de chefs in de kijker zetten die het door hun toewijding en passie verdienen erkend en bekend te worden.

Met de presentatie van deze 40ste editie werden ook de Brusselse winnaars van de verschillende Delta’s bekendgemaakt. De Gouden Delta gaat naar restaurant Brinz’l (Ukkel) van Laure Genonceaux, de  Zilveren Delta gaat naar restaurant        Brugmann (Vorst), Matthieu Van Eenoo en de Bronzen Delta werd toegekend aan restaurant Poivre Noir (Braine-l’Alleud) van Jean-Louis Marchal.

De DELTA-laureaten per specialiteit zijn dit jaar : Al Piccolo (Italiaanse keuken); B34 Steak & Burger House (Burgers en steaks); Hispania (Spaanse keuken);    Marmites du Monde (Mauritiaanse keuken en wereldkeuken); Moro (Mediterraanse keuken); Beyrouth (Libanese keuken); Seino (Japanse keuken) en   Yijiangnan (Chinese keuken)

De 40ste editie van de Delta Gids Brussel en omstreken bevat 983 adressen, 838 restaurants, 145 hotels en seminariezalen in Brussel en omstreken (in telefoonzone 02), gebundeld in 11 verschillende indexen.

De Delta Gids Brussel en omstreken bestaat enkel in het Frans. Verkoopprijs: 27.75 euro – btw inbegrepen.

Net als in de Delta Gids België- Luxemburg bevat ook deze gids een Delta  Ontdekkingspaspoort. Dit paspoort suggereert 40 heerlijke adressen, nauwgezet geselecteerd, gerangschikt per wijk en per categorie (gastronomisch, goede prijs-kwaliteitverhouding, hartendief en mooi kader) en geeft de houder van het paspoort  30% korting op de rekening (uitgezonderd op de drank). Een aanbod dat mooie besparingen kan opleveren!