Los Vascos: El Cabernet Sauvignon

De Cabernet Sauvignon, het druivenras dat afkomstig is uit regio Bordeaux, heeft in Chili een ideaal terrein gevonden waar hij al zijn kracht en aroma’s kan uitspelen. Het druivenras komt helemaal tot zijn recht in het gedraineerde en goed gelegen kiezelzand. De warme zomers garanderen ideale omstandigheden voor het rijpingsproces. Domaines Barons de Rotschild (Lafite) koos er dan ook voor om dit emblematische druivenras te planten op de wijngaard Viña Los Vascos. De Cabernet Sauvignon is dominant aanwezig in de wijnen (Le Dix de Los Vascos, Los Vascos Grande Reserve) en zorgt voor een erg kenmerkende volle en donkere kleur. Los Vascos produceert ook een 100% Cabernet Sauvignon die het domein bekend maakte.

De zes cuvées van Los Vascos die u dit jaar bij uw cavist ontdekt zijn: Los Vascos Sauvignon Blanc 2013; Los Vascos Chardonnay 2013; Los Vascos Cabernet Sauvignon 2012; Los Vascos Grande Reserve 2010; Los Vascos Carmenere Grande Reserve 2012 en Le Dix de Los Vascos 2010.

Witte wijnen

Los Vascos Sauvignon Blanc 2013 – 100% Sauvignon Blanc – Prijs: 9,20 €

Deze wijn heeft een bleekgele kleur met groenige tinten. In de neus vindt een explosie van fruit plaats: witte perziken, ananas, litchi, peer, groene appel, meloen, limoen. Ook zijn er enkele kruidige toetsen terug te vinden: salie, venkel en een vleugje groene peper. Deze wijn wordt jong en koel gedronken (tussen 10 en 12°) als aperitief of om uw zeevruchten of salades te vergezellen.

Los Vascos Chardonnay 2013 – 100% Chardonnay – Prijs: 9,20 €

De subtiele heldergele kleur gaat samen met aroma’s van rijpe ananas, verse bananen, pompoencompote en witte bloem. In de mond komen frisheid en volume samen om te eindigen in een aangenaam evenwichtige eindsmaak. Ideaal om koel te drinken als aperitief. Deze wijn gaat bijzonder goed samen met gerechten zoals vis, oesters, gevogelte en zachte kazen. Jong te drinken.