Macedonische wijntrip met god Dionysos als gids

  1. Chalet Castello – Neos Panteleimonas

 

Dit traditionele pension met 9 kamers in Neos Panteleimonas dat zich tevens als een ‘mountain resort’ profileert, biedt een restaurant met uitzicht over het middeleeuwse kasteel Platamonas en de zee.

Het pension is voorzien van een loungebar met open haard. Er is gratis WiFi beschikbaar in de kamers. De kamers van het Chalet Castello hebben natuurstenen muren, tapijten in heldere kleuren en een open haard. Ze hebben allemaal airconditioning en centrale verwarming, een flatscreen-tv en een minibar. Sommige zijn uitgerust met een bubbelbad. Elke ochtend wordt een zelfgemaakt ontbijt geserveerd. Ook wordt er in het restaurant een lunch en diner met lokale en mediterrane gerechten bereid. De accommodatie is uitgerust met ramen tot aan de vloer die uitzicht bieden op de berg Olympus en Thermaïsche Golf. De bar is de hele dag door geopend en serveert koffie en drankjes. Gasten kunnen tevens gebruikmaken van het gemeenschappelijke terras van het Chalet, dat een panoramisch uitzicht biedt op het dorp. Het Chalet Castello ligt op 3,5 kilometer van het traditionele dorpje Palaios Panteleimonas. In Chalet Castello is eveneens een spa & wellness center voorzien.

Chalet Castello is beslist zijn naam als ‘mountain resort’ waardig gelet op de vele voorzieningen die werden ingebouwd. Naast de reeds eerder genoemde uitrusting is er eveneens verwarming en airconditioning, worden in de kamers peignoir, slippers, gratis toiletartikelen, televisie met kabel en spabad aangetroffen, maar kan er tevens voor een service op de kamers worden gezorgd net als voor menu’s voor special diëten. De eigen parking maakt eveneens gratis parkeren mogelijk.

Een van de uitgesproken aantrekkingspunten van het Chalet Castello is de culinaire aanpak waarbij dagverse en regionale producten op het menu staan. Leuke mediterrane smaakaccenten geven de gerechten extra diepgang en succulente pluspuntjes. Een geheel dat genieten in het sfeervolle restaurant of op het terras gewoonweg doet dagdromen.

Een regionale keuken met verse ingrediënten is de basis van het culinaire aanbod van Chalet Castello. Een aantal gerechten kregen een modern of hedendaagse signatuur mee, met deze creaties wil Chalet Castello duidelijk scoren bij de bezoekers die hun eigen recepten verkiezen boven de heerlijke, pittige Griekse hints. Al moet gezegd dat ok deze bereidingen een leuk Grieks accentje meekregen. Hierbij denken we vooral aan de stuffed burgers, de schnitzel, veal with pasta en de icipourra.

In het sfeervolle en gezellige kader met mooi gedekte tafels genoten we alvast van een leuk assortiment decoratieve en smaakvolle gerechten zoals de stifado, de saganaki, spanakopita, vergezeld van leuke, frisse en krokante lettuce roka, grilled vegetables en tomato salad. Hints van geurige olijfolie, fijne kruiden en lichtzoute toetsen zorgden alvast voor een heerlijke maaltijd die werd afgesloten met firiki desserts en leuk werd overgoten met heerlijke Griekse en vooral Macedonische wijnen. Beslist een adresje om bij een bezoek in de regio in overweging te nemen.

Chalet Castello – Neos Panteleimonas