Maison Dandoy & Thea: these biscuits are real gems

Voor het tienjarig bestaan van Thea Jewelry sloegen ontwerpster Emilie Duchêne en Maison Dandoy de handen ineen. Ze bedachten een pareltje … om op te eten. Een juweeltje om van te smullen.

Tien jaar, een knap jubileum: Het Belgische juwelenmerk van Emilie Duchêne mag tien kaarsjes uitblazen. Al tien jaar zijn haar gepersonaliseerde juwelen een groot succes. De geboorte van het merk en van haar eerste dochter vielen samen, en beide kleine Thea’s zijn intussen flink gegroeid. Op deze bijzondere gelegenheid wilde Emilie Duchêne de mooie dingen des levens vieren, maar ook vakkennis, prachtige familieverhalen en haar interpretatie van belgitude in de bloemetjes zetten. Zonder dralen nam ze contact op met Maison Dandoy, waar expertise en momenten van puur plezier samenvloeien.

Een familie van lekkerbekken

Het verhaal van Maison Dandoy begint in 1829. Meer dan 150 jaar later zwaaien boter en suiker er nog steeds de plak, onder het goedkeurend oog van Sinterklaas. Maar daar stopt het niet. Maison Dandoy richt zich al sinds het prille begin op de eenvoudige dingen van het leven. Meester-bakkers maken de artisanale koekjes in de Brusselse ateliers: aparte, karakteristieke koekjes boordevol smaak. Bovendien zijn ze 100% natuurlijk, net zoals betbetovergrootvader Dandoy ze 180 jaar geleden al produceerde. Die koekjes en andere zoete zondes hebben de harten van meerdere generaties Brusselaars veroverd.

Waarden die samensmelten

Emilie Duchêne: “Ik keek er zo naar uit om samen te werken met Maison Dandoy, een echt instituut. Ik bewonder hun familieverhaal omdat ook ik een avontuurlijk traject ben aangegaan, professioneel en met mijn gezin. Maar ik ben ook fan omdat Thea als merk, dankzij zijn aparte DNA, bijzonder goed aansluit bij dit idee van ervaringen en waarden doorgeven. Voor mij sprak het vanzelf om een beroep te doen op dit huis, dat al generaties lang meegaat en de Belgische waarden uitdraagt. Het was heerlijk om samen een prachtig verhaal te schrijven voor de tiende verjaardag van Thea.”

Een juweel om op te eten

Wanneer twee schitterende Belgische merken hun waarden en creativiteit samenbrengen, ontstaat een verhaal over mooie ontmoetingen, gezinswaarden en de zoektocht naar perfectie … Niet meer dan logisch dus, dat Maison Dandoy een geweldig koekje heeft gecreëerd in de vorm van een diamant, speciaal voor Thea’s verjaardag. Overheerlijk en kostbaar, een afspiegeling van beide merken. Een elegant koekje met speculoos en vanille, in de vorm van een diamant, bezegeld door een kusje van granaatsuiker. De box die de twee huizen samen ontwierpen bevat zo’n 8 koekjes en wordt verkocht voor € 25. Een plezier om te geven of te krijgen …

Kers op de koek? Bij een verjaardag horen verrassingen en cadeaus. In elke box vind je een QRcode waarmee je kans maakt op een gepersonaliseerd Thea-juweel ter waarde van € 1000.

Waar je ze kan kopen? Vanaf 23 augustus, in alle verkooppunten van Maison Dandoy of online, in de e-shop van www.thea-jewelry.com – Prijs van de box: € 25 incl. btw