Week van het konijn

VLAM zet konijn extra in de kijker tijdens “De week van het konijn” (30 jan – 6 feb). In samenwerking met de slachthuizen Lonki en Van Assche, supermarkten en zelfstandige slagers vestigr VLAM de aandacht op de veelzijdigheid aan bereidingen met konijn.

Kookinspiratie vind je ook terug op lekkervanbijons.be/konijn. De gloednieuwe video’s met stappenplannen focussen op haalbare recepten voor elke dag.

De eerste week van februari focust VLAM op de troeven van konijn. Deze magere en veelzijdige vleessoort met omega 3-vetzuren en ijzer wordt slechts matig verbruikt bij ons. En dat terwijl konijn zich perfect leent tot gemakkelijke en alledaagse gerechten.

VLAM brengt konijn op verschillende manieren onder de aandacht. In de eerste plaats is er de samenwerking met de handel. Supermarkten voorzien campagnestickers op de verpakking en spenderen extra aandacht aan konijn in hun folder en website. De artisanale slagers kunnen konijn promoten met de mooie en handige receptenfolders die VLAM aanmaakte. Verder is er ook een radiocampagne om konijn onder de aandacht te brengen.

Inspireren doet VLAM met de talrijke nieuwe recepten en kookvideo’s met konijn op het kookplatform www.lekkervanbijons.be/konijn Via sociale media geeft VLAM extra ruchtbaarheid aan konijn van bij ons, waarbij wordt gemikt op verschillende doelgroepen, met telkens andere soort bereidingen. Ook via Dagelijkse kost brengt VLAM konijn extra in de kijker.