Mani, het nieuwste kombucha drankje

MANI tovert met gedurfde smaken

 

Martine Bayens ruilde haar job als CEO in de ICT sector voor een tweede leven als oprichter én smaakmaker van MANI, de nieuwste trendy ambachtelijke kombucha op de Belgische markt. Met het a-typische MANI-assortiment lanceert Martine een gezond alcoholvrij drankje dat verrassender, complexer en vooral lekkerder is, voor elk publiek. Vandaag liggen de flesjes in de winkel met vier gewaagde smaakcombinaties: kaffirlimoen, gember-spirulina, hibiscus-framboos en steranijs. Meer informatie op https://manikombucha.com/nl/start/

Als gepassioneerde wijnliefhebber en hobby-oenoloog ontdekte Martine de klassieke kombucha als een gezond en verfrissend drankje met heel wat smaak mogelijkheden. Ze begon in haar keuken met natuurlijke en zorgvuldig geselecteerde biologische ingrediënten te experimenteren, zoals thee, kruiden, lichte rietsuiker, verse vruchtensappen en andere aromatische infusies. Na enkele dagen van fermentatie, voegde ze deze ingrediënten samen en creëerde ze vier unieke smaken van heerlijk bruisende kombucha. Zo werd MANI geboren.

Vier heerlijke kombucha’s

Het MANI kombucha-assortiment kaffir-limoen, gember-spirulina, hibiscus-framboos en steranijs, is een heerlijk alternatief voor traditionele aperitieven zoals wijn of champagne, evenals voor frisdrank en andere zoete drankjes. De smaken en hun gelaagdheid zijn geschikt om te drinken bij elke gelegenheid of op elk moment van de dag, maar ook perfect te combineren met maaltijden. Hierdoor is MANI kombucha niet enkel een gezond drankje, maar bestemd voor iedereen die graag eens afwisselt.

De typerende kaffir-limoen biedt een gebalanceerde frisheid en subtiliteit dankzij de kruidige citroenaroma’s en bloemige noten die aan het palet worden toegevoegd.  Martine gebruikt Kaffir Lime vanwege de unieke geur en smaak die het biedt. Tijdens het experimenteren ontdekte ze al snel dat het aroma en de complexiteit van smaken van de kaffir-limoen perfect pasten bij haar zoektocht naar de ultieme kombucha-smaak. Sindsdien is het de handtekening van haar drank geworden. Naast de heerlijke smaak biedt kaffir-limoen ook ontstekingsremmende, antibacteriële en antioxiderende eigenschappen en versterkt het het immuunsysteem. Voor Martine is het een onmisbaar element van MANI dat smaak, welzijn en puurheid perfect combineert.

“Voor mij is de sleutel tot het maken van de ultieme kombucha het selecteren van ingrediënten van topkwaliteit. Alles start hierbij met de keuze van thee,” aldus Martine. “Wij gebruiken FOP (Flowery Orange Pekoe), een uitzonderlijke kwaliteitsthee die ‘imperial’ wordt genoemd omdat alleen de knop en de eerste twee blaadjes van elke scheut worden geplukt. Dit geeft onze kombucha een rijke maar delicate smaak. Ons doel is om de consumenten een unieke smaakervaring te bieden, die ook gezond is. Al onze smaken bevatten ingrediënten met heilzame eigenschappen en slechts 4g suiker per 100ml. Ik ben er zeker van dat het perfecte evenwicht tussen genot en gezondheid zelfs de meest kritische fijnproevers zal bekoren,” voegt ze toe.

Geen excuusdrankje

Steeds meer mensen kiezen bewust voor een alcoholvrije drank, maar worden vaak aangesproken of gestigmatiseerd als ‘ongezellig’. Vaak omdat de ‘troostprijs’ bestaat uit een klassieke frisdrank of water. MANI vindt dat dit anders kan en biedt een volwaardig alternatief voor wijn of champagne, waarvan je samen met vrienden en familie kunt genieten. En dit zonder compromissen te moeten sluiten op het vlak van smaakbeleving, gezondheid en plezier. MANI is de perfecte drank om te genieten van elk moment.

MANI is verkrijgbaar in de betere delicatessenwinkels, biowinkels en wijnzaken. Een overzicht van de verkooppunten https://manikombucha.com waar MANI ook online besteld kan worden.